27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
режисьор  
продуцент  
сценарист  
 Ariel Martin
 Lara Everly
 Ariel Martin
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2014      времетраене    14мин
жанр    ‘антастика —трашни       технологи€    »грално кино      тема    “ехнологии —трах
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»вайло ƒончев
публикувано на 11 јвгуст 2018
¬ интервю Ariel Martin сподел€, че вдъхновение за The iMom получил докато наблюдавал сед€щото на маса в ресторант дете, послушно взиращо се в екрана на таблета на родителите си. „ ак едно семейство би си взаимодействало със —ири ако т€ всъщност обикал€ше из дома?”, пита австралиецът.
 
“ой признава, че ужасите не са негови€ жанр, но финалната сцена се родила първа във въображението му и впоследствие построил цели€ сюжет около не€. Ќапр€гащата музика и предварително загатнати€т страховит завършек са само опаковката, в ко€то јриел ћартин излага опасени€та си от това, в което светът ни постепенно се превръща.

ѕазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. ќт плодовете им ще ги познаете. Ѕере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? —ъщо така вс€ко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Ќе може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. ¬с€ко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърл€ в огън€. » тъй, от плодовете им ще ги познаете.
ћатей 7:15-20


Ћъжливите пророци на маркетинга, които по ћатей са вълци в овчи кожи, а по  арлин – свине, използват добре познатата ни схема с доволните потребители, сподел€щи опита си с поредната иноваци€: т€ улесн€ва, пон€кога забавл€ва, но преди всичко: пести време и дава усещането за свобода.
 
ѕестенето на време е характерно за съвременната епоха. “о, казват, било пари. ƒори без да изпадаме във философски размишлени€ относно природата и на двете или да подлагаме под въпрос вездесъщата конвертируемост на всичко около нас в пари, бихме могли да се запитаме: когато „пестим” време от това и онова – за какво го „харчим”? » не се ли случва често да се чудим как да „убиваме” времето, което преди това сме „спестили” – в кинозали, нощни клубове, увеселителни паркове; поглъщайки дестинации, книги, представлени€, но в крайна сметка – оставайки незасегнати на едно по-дълбоко равнище?
 
≈дна от щастливите майки, интервюирани в рекламата на iMom използва думата „свободна” за себе си. “€ е свободна ќ“ грижите за детето си, но е ли свободна ƒј? ћнозина см€тат, че сами€т факт на освобождението от съществували преди зависимости означава, че те са свободни. –азвитите страни, макар и с известни уговорки, премахнаха робството, дискриминаци€та и детски€ труд. Ќо прави ли това техните граждани свободни ƒј мисл€т критично, да бъдат независими във вземането на решени€та си, да подлагат всичко под въпрос? »ли във вакуума, оставен от старите зависимости, се нанесоха нови, само че този път далеч по-изтънчени?
 
ћожем ли да сложим апологетите на самоцелни€ технически прогрес редом до пророците на лъжата, вълците в овчи кожи, от рекламната индустри€? јко светът е зъл, какви ще бъдат плодовете му? ¬одени къде от надеждата за по-добро бъдеще, къде от собствените си болни амбиции и научен нарцисизъм, със или без да го усещат, те тласкат човечеството към пропастта. » ако това не е непременно бездната на апокалипсиса, то т€ е със сигурност бездната на неизвестността. ј за да преминем успешно през не€, ще имаме нужда от нещо повече от iMom.
 
„—танало е ужас€ващо очевидно, че технологиите ни превъзхождат нашата човечност.”
ј. јйнщайн
#технологи€ #technology #фантастика #sci-fi #ужас #horror #робот #robot #»вайло #ƒончев #Ivaylo #Donchev #семейство #family

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018