20.2 19:30ч
Велико Търново


ревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 14 Юни 2013
П ичовете от София Филм Фест отново са на гребена на вълната !

За 17ти пореден път в нашата " любима " столица ще се съберат на едно място филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Киномани и кинаджии ще седнат от една и съща страна на екрана и ще се втъпанят в магията на седмото изкуство !
Сега тъй като мислим за вас, ще ви кажем, че за участие в късометражния конкурс на 17-ия София Филм Фест ще бъдат селектирани 12 филма. Крайният срок за предаване на филмите е 31 януари 2013 година.
Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2012 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието.
Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg.

Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 13 етаж на административната сграда на НДК.

За селекцията на 12-те най-добри късометражни филма отговаря специална комисия в състав:
Светослав Драганов – режисьор
Петя Александрова – киновед
Неда Морфова – режисьор, носител на наградата в късометражния конкурс Jameson за 2012 година
В началото на февруари ще бъдат обявени 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на 17-ия София Филм Фест ще посочи победителя.
Наградата е с обща стойност 7 000 евро и се състои от 1 000 евро парична премия и 6 000 евро в услуги, осигурени от LVT, Камера и Чучков Брадърс, които се получават от режисьора на филма-победител.

Това уникалистично събитие ще се състои между 7ми и 17ти Март и се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерството на културата, Националния дворец на културата, Националния филмов център и Българската национална телевизия, с подкрепата на програмата МЕДИА на Европейската комисия,  национални и чуждестранни културни институти и спонсори.
#международен #international #софия #sofia #филм #film #фест #fest #българско #balgarsko #кино #kino #конкурс #konkurs #фестивал #festival

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018