17.10 19:00ч
—офи€


ревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
ѕ ичовете от —офи€ ‘илм ‘ест отново са на гребена на вълната !

«а 17ти пореден път в нашата " любима " столица ще се съберат на едно м€сто филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в —офи€.  иномани и кинаджии ще седнат от една и съща страна на екрана и ще се втъпан€т в маги€та на седмото изкуство !
—ега тъй като мислим за вас, ще ви кажем, че за участие в късометражни€ конкурс на 17-и€ —офи€ ‘илм ‘ест ще бъдат селектирани 12 филма.  райни€т срок за предаване на филмите е 31 €нуари 2013 година.
¬сички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 €нуари 2012 година и отговар€щи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието.
‘ормул€р и услови€ за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg.

ƒокументите и филмите тр€бва да бъдат предоставени в срок в офиса на —офи€ ‘илм ‘ест - 13 етаж на административната сграда на Ќƒ .

«а селекци€та на 12-те най-добри късометражни филма отговар€ специална комиси€ в състав:
—ветослав ƒраганов – режисьор
ѕет€ јлександрова – киновед
Ќеда ћорфова – режисьор, носител на наградата в късометражни€ конкурс Jameson за 2012 година
¬ началото на февруари ще бъдат об€вени 12-те претенденти за гол€мата награда, а международното жури на 17-и€ —офи€ ‘илм ‘ест ще посочи победител€.
Ќаградата е с обща стойност 7 000 евро и се състои от 1 000 евро парична преми€ и 6 000 евро в услуги, осигурени от LVT,  амера и „учков Ѕрадърс, които се получават от режисьора на филма-победител.

“ова уникалистично събитие ще се състои между 7ми и 17ти ћарт и се организира от јрт ‘ест под патронажа на —толичната община, в партньорство с ћинистерството на културата, Ќационални€ дворец на културата, Ќационални€ филмов център и Ѕългарската национална телевизи€, с подкрепата на програмата ћ≈ƒ»ј на ≈вропейската комиси€,  национални и чуждестранни културни институти и спонсори.
#международен #international #софи€ #sofia #филм #film #фест #fest #българско #balgarsko #кино #kino #конкурс #konkurs #фестивал #festival

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018