22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–, ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“ » —÷≈Ќј–»—“  
 Marina Bruno
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јржентина       година    2012      времетраене    9мин
жанр    ‘илософски       технологи€    »грално кино      тема    ¬раждебност —трах
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ћилен Ќиколов
публикувано на 31 ћарт 2015
Ќ икога не съм предполагал, че ще изгледам филм, който би могъл толкова убедително добре да сумира екшъна и философското кино в едно неделимо ц€ло. Civil War предлага много идейни пътеки, към които мисълта може да се пусне и този факт, сам по себе си е достатъчен, за добрите отзиви и награди от ц€л св€т, които филмът получава.

ћ€стото, където се развива филмът, разкрива метафоричната мизансцена, ко€то се съдържа в кино повествованието. ¬ъв филма виждаме един човек, едно оръжие, една птица, една колиба, а останалото е природа. ѕрирода, избор и съвест. “ова е! Ќо какво в крайна сметка значи това? “ова значи, че Civil War може да се тъллкува като апокалиптична визи€ в ко€то човекът е унищожил абсолютно всичко и че последната битка, ко€то може би ще водим ще е тази срещу собствената ни съвест. —ъщо така благодарение на блест€щи€ обрат накра€ ни се разкрива и съвсем различна гледна точка – както споменах по рано, това произведение може да се тълкува и като пропито с хуманност изследване на човешката съвест и на онази искрица добрина, ко€то е заложена във всеки един от нас и как т€ се про€в€ва в най – неочаквани€, но и в най – правилни€ момент. ƒруга блест€ща метафора в Civil War е рол€та на ѕриродата, ко€то може да е безмилостна към всеки, който е решен безпричинно да убива всичко живо и безобидно. Ќикога да не забар€ваме следното: Ќие сме част от един гол€м жив организъм, а това значи, че тр€бва да намерим м€стото си в него, за да допълним липсващото звено в хармони€та, а не да си мислим, че сме „кралете” на «ем€та и че всичко може да ни е позволено.
 
“ова е филм, който прослед€ва не това, което се развива в човешки€ ум, а по-скоро в човешкото сърце – една шестминутна вътрешна ќдисе€, ко€то се спуска в сърцето на мрака, за да намери поне един лъч светлина, който все пак може би ще ни е досатъчен.  
#Marina #Bruno #Civil #War #2008 #Argentina ћарина #Ѕруно #√ражданска #война #2008 #јржентина

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018