09.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР, ПРОДУЦЕНТ И СЦЕНАРИСТ  
 Marina Bruno
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Аржентина       година    2012      времетраене    9мин
жанр    Философски       технология    Игрално кино      тема    Враждебност Страх
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Милен Николов
публикувано на 31 Март 2015
Н икога не съм предполагал, че ще изгледам филм, който би могъл толкова убедително добре да сумира екшъна и философското кино в едно неделимо цяло. Civil War предлага много идейни пътеки, към които мисълта може да се пусне и този факт, сам по себе си е достатъчен, за добрите отзиви и награди от цял свят, които филмът получава.

Мястото, където се развива филмът, разкрива метафоричната мизансцена, която се съдържа в кино повествованието. Във филма виждаме един човек, едно оръжие, една птица, една колиба, а останалото е природа. Природа, избор и съвест. Това е! Но какво в крайна сметка значи това? Това значи, че Civil War може да се тъллкува като апокалиптична визия в която човекът е унищожил абсолютно всичко и че последната битка, която може би ще водим ще е тази срещу собствената ни съвест. Също така благодарение на блестящия обрат накрая ни се разкрива и съвсем различна гледна точка – както споменах по рано, това произведение може да се тълкува и като пропито с хуманност изследване на човешката съвест и на онази искрица добрина, която е заложена във всеки един от нас и как тя се проявява в най – неочаквания, но и в най – правилния момент. Друга блестяща метафора в Civil War е ролята на Природата, която може да е безмилостна към всеки, който е решен безпричинно да убива всичко живо и безобидно. Никога да не забаряваме следното: Ние сме част от един голям жив организъм, а това значи, че трябва да намерим мястото си в него, за да допълним липсващото звено в хармонията, а не да си мислим, че сме „кралете” на Земята и че всичко може да ни е позволено.
 
Това е филм, който проследява не това, което се развива в човешкия ум, а по-скоро в човешкото сърце – една шестминутна вътрешна Одисея, която се спуска в сърцето на мрака, за да намери поне един лъч светлина, който все пак може би ще ни е досатъчен.  
#Marina #Bruno #Civil #War #2008 #Argentina Марина #Бруно #Гражданска #война #2008 #Аржентина

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018