11.7 20:30ч
Пловдив
director  
producer  
writer  

държава    България Великобритания       година    2017      времетраене    22мин
жанр    Драма Фентъзи       технология    Игрално кино      тема    Сюрреализъм Магия
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Angela Maddalena
публикувано на 23 Юни 2020
О фис служител, който обича притежанията му да са перфектно подредени. Въпреки това в механичния му, организиран живот нещо се обърква. Най-систематичният човек в офиса губи телбода си. Обзет от мисията да намери изгубения предмет, той се натъква на нещо, прилично на стая за „Изгубени вещи“. Но тази хаотична, разхвърляна и претъпкана с вещи стая крие нещо по-голямо и по-важно от някакъв си телбод.

Изпаднал в потрес, героят ни се лута сред изгубените вещи на цялото човечество в мисия, която засяга по-скоро личния му живот, от колкото нечии притежания. Докато сюрреалистичният лабиринт, тази топяща се Вселена на времепространството, се разкрива пред него - той открива нещо по-страшно от факта, че е загубил телбода. Той е загубил пътя си.

Филмът е както добре построен, така и добре заснет. Заглавието самò ни казва, че всичко във филма си има перфектното време и място. Диалозите, паузите, всеки малък детайл е част от цялостната конструкция на идеята. А тя е следната: нещата, които губим ежедневно са нищо, сравнени с чувствата, които си отиват без дори да осъзнаем.
Космичната стая „Изгубени вещи“ е една метафора, която отново ще ни убеди колко напреднат е съвременният живот. Като магистрала към унищожението. Всичко онова, което губим, всички неизживяни моменти - се озовават тук, в грамадни кашони, чакащи моментът, в който ще забележим отсъствието им.

В популярен роман, написан в Италия преди много години, смел рицар на име Астолфо поема на пътешествие към луната, където се озовават всички вещи, някога изгубени от хората. Там, насред съкровища и чудеса, Астолфо намира бутилка, в която се намира „акъла“, изгубен от неговият приятел Орландо.

Точно както в онази стара история, в „Място за всичко“ душата и радостта от живота се оказват изгубени и складирани в Лимбото, заедно с ластичките за коса и връзките ключове, които хроата губят всеки ден.

Филмът е толкова добре написан, че ни запраща към онова малко, тъмно кътче в мозъка ни, в което обикновено се заключваме, докато драпаме през реалния живот. И ни учи, че наистина трябва да спрем да го правим.
#Whilst #searching #for #his #lost #stapler, #an #ordinary #man #discovers #the #lost #and #found #of #the #universe. Търсейки #загубеният #си #телбод, #един #обикновен #човек #открива #отделът #за #загубени #вещи #на #вселената.

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018