22.11 19:00ч
—офи€
2014
номиниран
създатели  
 Job, Joris & Marieke studio
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ’оланди€       година    2014      времетраене    2мин
жанр    „ерен хумор       технологи€    3D анимаци€      тема    »зборът ћаги€
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»ван ¬рамин
публикувано на 20 Ќоември 2017
A single life е едно наистина кратко филмче, което се захваща с една наистина гол€ма, бих казал, ‘аустовска тема. «а разлика обаче от сериозността на проблема, тонът на тази късометражка е изключително забавен.  Ќе е случайна номинаци€та за ќскар през 2015 година. ¬ тези н€ма и две минути, зрител€т е преведен през всички етапи от живота на ѕиа – едно съвсем обикновено момиче, което е повече от неподготвено за необикновената доставка, ко€то получава. » наистина кой човек би бил подготвен. ¬ моментът, в който т€ разбира, че притежава машина на времето, любопитството ѝ взема превес над каквито и да било когнитивни функции, които, така или иначе, не са подчертани като н€каква изключителна част от нейни€ характер.

«а разлика обаче от класическата концепци€ на подобен тип пътувани€, тук освен светът около ѕиа и т€ самата се подмлад€ва или остар€ва паралелно. “ака, без да си дава сметка за периода на скоковете, които прави или за възможността да отиде прекалено напред или назад където, вече или още, € н€ма, започва безразборно да прекро€ва време-пространството. » тук стигаме до момента, в който ни става €сно, че като че ли всеки човек би се изкушил да наруши естествени€ ход на живота си, стига да можеше.  ой не би искал да се върне за малко в детството си и да изпита отново фантази€та на невинността или пък да види какво ще стане в бъдещето? “ака стари€т архетип за пътуването във времето се постав€ по нов, майсторски и хумористичен начин.

јко, обаче, погледнем между кадрите на тази иначе €сна на пръв поглед фабула, може да провидим и една алегори€. ј именно, за това, колко кратък е животът, как минава пред очите ни като плоча със само една песен, а ние вместо да творим тук и сега, €дем поредната пица вкъщи и се отнас€ме в мисли за миналото или бъдещето. –азбира се, това е само спекулаци€, но, в крайна сметка, не е ли именно в иносказанието значението на изкуството?
#In #this #Oscar-nominated #short, #a #mysterious #vinyl #record #suddenly #allows #Pia #to #travel #through #time. #ѕътуване #във #времето, #избор, #пица, #винил, #черен #хумор, #музика, #маги€

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018