11.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 RICHARD MANS
 PARK ROAD POST
 RICHARD MANS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Нова Зеландия       година    2011      времетраене    4мин
жанр    Фантастика Епичен       технология    3D анимация      тема    Други реалности Красота
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ясен Таха
публикувано на 3 Март 2014
У ау! За четири минути научих неща, за които учените прекарват години в изследване и смятане. Шегувам се, естествено, но Abiogenesis, освен кратка новозеландска анимация, е и теория за произхода на живите организми. Тя включва в себе си идеята, че те са произлезли от неживите (поне според Аристотел, а той е от големите гръцки умници), но и до днешен се търси къде, всъщност, е истината.

Richard Mans е виновникът за създаването на този филм и трябва сериозно да бъде поздравен за добре свършената работа. Той отговаря за всичко, освен за звука и пост-продукцията и сигурно, затова му е отнело около четири години за направата – по минута на година! За самата анимация може да се кажат няколко конкретни неща:
Тя е сложна – на моменти странните извънземни се видоизменят по подобие на “Трансформърс”, даже сложността в движенията е на същото ниво като във филмите на Michael Bay (да не говорим, че тук има повече смисъл от колкото в цялата поредица на Bay).
Тя е красива – самите роботи изглеждат елегантни, изтънчени и много прецизни. Това е, защото пренасят извора на живот в странните си колектори. „Дървото на живота“ в края и създадените от него организми са изящни и интересни, заради извънземния оттенък.
Тя е реалистична – филмът започва с НЛО, чието кацане на неизвестната планета е така издържано, че и физиците, търсещи грешки във киното, ще го поздравят. Да не говорим и за придвижването на самите роботи по земя и по време на полет.

Ако не сте запознати с това какво означава името, то и вие, като мен, ще си помислите, че ще е някоя апокалиптична история – четирите извънземни излизат от кацнала капсула и в полета си приличат на Четиримата конници от библията. С времето човек разбира за какво иде реч и аз, лично, видях нещо красиво в тази теория и за нея помага изпълнението в анимацията и музиката. Тук няма „рептили“, които са дошли да управляват света, а има едни живи, които идват да създадат други живи и да си отидат. Накрая космическият кораб се слива със звездите и подсеща човек за известното мото на “Досиетата X” – Истината е някъде там. Но пак казвам – по един красив начин.
#abiogenesis #richard #mans #абиогенезис #ричард #манс #2011 #нова #зеландия #new #zealand #cgi #fx #effects #3d #animation #world #universe #creatures #3д #анимация #свят #вселена #същества #абиогенеза #генеза #генезис #genesis #a #bio

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018