21.6 19:30ч
София
режисьор  
продуцент  
сценарист  

държава    САЩ       година    2015      времетраене    7мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема    Вдъхновение Други реалности
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Иван Врамин
публикувано на 18 Декември 2017
Д ан Бродски прекарва ранните си години като на кино, много преди да подозира, че ще бъде участник и главно действащо лице в един филм. Живее във вана си, постоянно пътува и се подготвя за шампионата по скокове с парашут. След няколко години той вече е готов, има спонсори и постепенно събира екипа си. Така намира Джеймс Лейн. Двамата са неразделни, мечтаят за световното първенство и тренират усилено. Или поне това е последното, което си спомня след като един ден се събужда в болница и не може дори напълно да си отвори очите. Малко преди това, в може би най-красивата сцена от филма – свободен полет на slow motion – той намира себе си сякаш висящ във въздуха, всичко е тихо и слънчево, а до него се появява Джеймс:

– Дани какво правиш тук? Ти не трябва да си тук. Трябва да се върнеш там долу.”
– А ти ще дойдеш ли с мен?”
„– Не мога. Но ти трябва да овладееш ситуацията.”

В този разговор с отвъдното, Дан Бродски разбира, че неговият най-добър приятел е мъртъв. А малко по-късно му показват вестник с въпросната статия. Самолетна катастрофа. 16 души парашутисти са мъртви. Само той е оцелял и е бил 6 седмици в кома.

"Above all else" е филм, който се плъзга по равнината между вдъхновението, волята и мистицизма.  Изпълнен с много документални кадри от въздуха, както и с чисто художествени елементи, той говори за силата да оцелееш, волята да продължиш напред, въпреки изживяния ужас и в крайна сметка, да постигнеш целта си. Когато Дан излиза от болницата му казват, че трябва да е щастлив ако въобще може да продължи да води нормално живота си, а за летене въобще да забрави. Няколко години по-късно той е неколкократен световен шампион по скокове с парашут.

Има много истории за това как хора в клинична смърт са виждали „бяла светлина” или пък дори такива, които описват неща, които няма как да знаят, тъй като са се случили докато те са били в кома. Подобно нещо ни разказва и Дан. Но независимо дали вярваме, че разговорът с мъртвия Джеймс се е състоял или че това е просто плод на въображението, важното е това, че тези думи са мотивирали Бродски, дали са му сила и надежда в най-критичния момент от живота му, за да продължи напред и да постигне своите мечти, именно когато целият свят е бил сринат за него.  
#екстремни, #спортове, #летене, #скок #с #парашут, #катастрофа, #вдъхновение, #отвъдна #реалност,воля, #успех, #оцеляване, #extreme #sports, #flying, # #parachute, #jumping, #skydiving, #airplane #crash, #inspiration, #will, #control, #surviving, #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018