режисьор  
продуцент  
сценарист  


САЩ     •     2015     •     7мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
жанр
Документален
технология
Игрално кино
теми
Вдъхновение, Други реалности
автор
Иван Димитров
публикувано на 18 Декември 2017
Д ан Бродски прекарва ранните си години като на кино, много преди да подозира, че ще бъде участник и главно действащо лице в един филм. Живее във вана си, постоянно пътува и се подготвя за шампионата по скокове с парашут. След няколко години той вече е готов, има спонсори и постепенно събира екипа си. Така намира Джеймс Лейн. Двамата са неразделни, мечтаят за световното първенство и тренират усилено. Или поне това е последното, което си спомня след като един ден се събужда в болница и не може дори напълно да си отвори очите. Малко преди това, в може би най-красивата сцена от филма – свободен полет на slow motion – той намира себе си сякаш висящ във въздуха, всичко е тихо и слънчево, а до него се появява Джеймс:

– Дани какво правиш тук? Ти не трябва да си тук. Трябва да се върнеш там долу.”
– А ти ще дойдеш ли с мен?”
„– Не мога. Но ти трябва да овладееш ситуацията.”

В този разговор с отвъдното, Дан Бродски разбира, че неговият най-добър приятел е мъртъв. А малко по-късно му показват вестник с въпросната статия. Самолетна катастрофа. 16 души парашутисти са мъртви. Само той е оцелял и е бил 6 седмици в кома.

"Above all else" е филм, който се плъзга по равнината между вдъхновението, волята и мистицизма.  Изпълнен с много документални кадри от въздуха, както и с чисто художествени елементи, той говори за силата да оцелееш, волята да продължиш напред, въпреки изживяния ужас и в крайна сметка, да постигнеш целта си. Когато Дан излиза от болницата му казват, че трябва да е щастлив ако въобще може да продължи да води нормално живота си, а за летене въобще да забрави. Няколко години по-късно той е неколкократен световен шампион по скокове с парашут.

Има много истории за това как хора в клинична смърт са виждали „бяла светлина” или пък дори такива, които описват неща, които няма как да знаят, тъй като са се случили докато те са били в кома. Подобно нещо ни разказва и Дан. Но независимо дали вярваме, че разговорът с мъртвия Джеймс се е състоял или че това е просто плод на въображението, важното е това, че тези думи са мотивирали Бродски, дали са му сила и надежда в най-критичния момент от живота му, за да продължи напред и да постигне своите мечти, именно когато целият свят е бил сринат за него.  
#екстремни, #спортове, #летене, #скок #с #парашут, #катастрофа, #вдъхновение, #отвъдна #реалност,воля, #успех, #оцеляване, #extreme #sports, #flying, # #parachute, #jumping, #skydiving, #airplane #crash, #inspiration, #will, #control, #surviving, #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
партньори
радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Go Guide
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Под Моста
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Jazza Bar Стара Загора
TAM Велико Търново
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
English

проекта се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени © 2012-2018