director  
producer  
writer  

държава    САЩ       година    2017      времетраене    9мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема    Индивид-общество Иронични обрати
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Кристина Христова
публикувано на 21 Септември 2018
К ой не е бил порицаван в училище, кой не е роптал срещу несправедливо отношение от страна на учителски авторитети? Днес достъпът до социалните мрежи вече предоставя възможност да споделяме личната си истина с половината свят, но понякога това ни прави малко глухи за реалността.

Alternative Math е колкото забавен, толкова и страшничък късометражен филм посветен именно на колективното невежество. Режисьорът Дейвид Мадокс е напипал пулса на съвременното общество с присъщите му недостатъци – изкривена самооценка и липса на уважение към професионалистите.

В лентата една добронамерена начална учителка решава да просветли своя ученик, че 2 + 2 е равно на 4, а не на 22, както той погрешно смята. Тя обаче няма идея в какво се забърква. Ученикът с детска упоритост отхвърля фундаменталното знание и по този начин “отваря портите към ада”. Следват сблъсъци с разгневени родители, с директор, недоволен от наличието на разгневени родители, с медии, в които не е важно дали си прав, по-важното е да изглеждаш прав, и с общество, в което хората не знаят колко е 2 + 2.

Разбира се, никой не може да пречупи чистия ум на опитния специалист. В края на филма с досетливост и чувство за хумор нашата героиня успява да обърне ситуацията в своя полза.

Комедията е препоръчителна за учители, родители и за всички бивши и настоящи ученици, а в един по-добър свят вероятно щеше да се прожектира из училищата по време на часа на класния.
#учител #ученик #математика #масово #оглупяване #алтернативна #истина #teacher #pupil #math #mass #stupidity #alternative #truth #post-fact #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018