24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 RICHARD SEARS
 CHARLES BUKOWSKI
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    1995      времетраене    20мин
жанр    Film Noir       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 30 јвгуст 2013
A n Evil Town, базиран по разказа “Ћюбовни истории на обикновената лудост“ на Charles Bukowski, е умопомрачаващ трилър, който остави непри€тни усещани€ у мен, смесени с известна доза солидарност към неговата гледна точка и негови€ метод на действие, който въпреки че противоречи на основни принципи на обществото ни, си има своите логични аргументи, които в една паралелна ¬селена, биха имали друго по-реално значение.
 
«аснет през 1995, филмът ни връща в първата половина на 20ти век в лъскави€ и енигматичен Ќю …орк, който се оформ€ като идеал за град в глобален мащаб. Ќю …орк е бих хит в онези времена, заради космополита, високите сгради и пищността на културните събити€. “ова обаче как изглежда един град далеч не е показателно за това какви хора го обитават. » дали всички възприемат обществото по еднакъв начин, за да може то да функционира правилно? ј функционира ли то правилно?!
 
—поред мъжът, не. “о не просто не функционира правилно. ƒокато момчето, на което гаджето му правеше свирка (че и на опашка се нареди н€какъв тип), се чувстваше веро€тно в ра€, в същи€ момент н€колко реда по-назад мистериозни€ тегав тип се чувстваше в ада. ј м€стото е едно и също. √радът е един и същ... какво се обърка тогава?
 
јми, рецепционистът навлезе в личното му пространство. Ќе е за пренебрегване. ¬еро€тно ще кажете, наръга го, защото не е толерантен, защото онзи бил гей, но онзи влезе в неговата ста€ и започна да го целува. ѕри това ние, знаейки как той възприема Ќю …орк (за съжаление рецепционистът не знаеше), реакци€та беше дон€къде и очаквана. Ќачинът, по който ни се показва тази реакци€, е доста груб и граничещ с horror-а. Ќо, киното не е по поръчка, дори е хубаво, че има подобни отклонени€ от утъпканите пътеки, защото ако киното н€ма острие, ще е тъпо.
 
÷€лостната черна и тежка атмосфера на филма, мистери€та, витаеща около основни€ герой, странните ситуации, през които той минава само за една вечер и директни€ режисьорски език, който не пести кръвта, са били успешна формула, защото филмът печели наградата на Canal+ на фестивала в  ан през 1995, както и печели New York Underground Festival в категори€ „най-добър късометражен филм“ пак 1995.
#An #Evil #Town #RICHARD #SEARS #CHARLES #BUKOWSKI #1995 #usa #thriller #live #action #трилър #игрално #кино #—јў #noir #ноар #film #noir #буковски

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018