10.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 RICHARD SEARS
 CHARLES BUKOWSKI
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    1995      времетраене    20мин
жанр    Film Noir       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 30 Август 2013
A n Evil Town, базиран по разказа “Любовни истории на обикновената лудост“ на Charles Bukowski, е умопомрачаващ трилър, който остави неприятни усещания у мен, смесени с известна доза солидарност към неговата гледна точка и неговия метод на действие, който въпреки че противоречи на основни принципи на обществото ни, си има своите логични аргументи, които в една паралелна Вселена, биха имали друго по-реално значение.
 
Заснет през 1995, филмът ни връща в първата половина на 20ти век в лъскавия и енигматичен Ню Йорк, който се оформя като идеал за град в глобален мащаб. Ню Йорк е бих хит в онези времена, заради космополита, високите сгради и пищността на културните събития. Това обаче как изглежда един град далеч не е показателно за това какви хора го обитават. И дали всички възприемат обществото по еднакъв начин, за да може то да функционира правилно? А функционира ли то правилно?!
 
Според мъжът, не. То не просто не функционира правилно. Докато момчето, на което гаджето му правеше свирка (че и на опашка се нареди някакъв тип), се чувстваше вероятно в рая, в същия момент няколко реда по-назад мистериозния тегав тип се чувстваше в ада. А мястото е едно и също. Градът е един и същ... какво се обърка тогава?
 
Ами, рецепционистът навлезе в личното му пространство. Не е за пренебрегване. Вероятно ще кажете, наръга го, защото не е толерантен, защото онзи бил гей, но онзи влезе в неговата стая и започна да го целува. При това ние, знаейки как той възприема Ню Йорк (за съжаление рецепционистът не знаеше), реакцията беше донякъде и очаквана. Начинът, по който ни се показва тази реакция, е доста груб и граничещ с horror-а. Но, киното не е по поръчка, дори е хубаво, че има подобни отклонения от утъпканите пътеки, защото ако киното няма острие, ще е тъпо.
 
Цялостната черна и тежка атмосфера на филма, мистерията, витаеща около основния герой, странните ситуации, през които той минава само за една вечер и директния режисьорски език, който не пести кръвта, са били успешна формула, защото филмът печели наградата на Canal+ на фестивала в Кан през 1995, както и печели New York Underground Festival в категория „най-добър късометражен филм“ пак 1995.
#An #Evil #Town #RICHARD #SEARS #CHARLES #BUKOWSKI #1995 #usa #thriller #live #action #трилър #игрално #кино #САЩ #noir #ноар #film #noir #буковски

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018