РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 RICH VAN EVERY
 HEATHER HOLLANDER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2013      времетраене    13мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема    Голямата картина Изкуство
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 25 Септември 2013
К акво точно е горящия човек? Може би най-точният отговор е "каквото си го направиш". Този фестивал не е обикновен. Няма програма, която се следва. За седем дена една пустиня в Невада се превръща в град. Основният принцип на жителите му са подаръците. Всяка инсталация, всяко произведение на изкуството, емоция или преживяване се споделя в обществото. Ако нещо остава на края на седмицата, когато почистват всички следи от присъствието си, Горящия Човек е общество. Група мечтатели, които обединяват ресурсите и уменията си за да споделят едно уникално преживяване.

Връзката между хората се цени над всичко друго. За една седмица се формира толкова здррав социум, защото всеки приема другия без никакви предрасъдъци. Помагайки си взаимно хората сбъдват всяка мечта, която се ражда от творческият дух на всеки индивид. Споделената радост пък избива в още и още по-смели идеи. Няма граница. Могат да запълнят цялата пустиня. И както ин и ян кръгът от емоции се затваря с умищожаването на физическата част. Хората споделят и тъгата, а това ги сплотява в пъти повече. Преживяването със сигурност е разтърсващо.

За да стане всичко реалност обаче, всеки в вложил...не, подарил ресурси, но и умения. Резултатът е съчетаване на всичко с всичко. От най-модерни технологии до дървени конструкции, от метал до платове, всякакви цветове, пълна свобода на тялото за движение и на ума за въображение. Сетивата ни не издържат и си представям как енергията просто избива, може би през очите, но се сблъсква с чужда енергия, но няма значение всички усещат същото и това още повече засилва емоцията докато не се превърне във физическо разтърсване. Тогава тялото ти изтръпва, но и това няма значение защото винаги можеш да хванеш треперещата ръка на човекът до теб. В момента споделяте върховна любов, така че може и да не се познавате. Огледалните ни неврони ни пращат директно в рая.

Създаденото на Горящия Човек не може да се измери по никаква скала. Изкуството и културата се съчетават по един невероятен начин, а Рич ван Евъри предава и мислите на артистите. Основната емоция е любовта - към живота и към преживяването, а основният двигател споделянето. Това общество звучи утопично, но ако някога се постигне световен мир, ще изглежда така. Филмът се казва МЕЧТА, защото една от идеите му е да вдъхнови всеки не просто да си представя, а да създава мечтите си.
#burning #man #горящ #човек #мечта #мечти #dream #art #culture #изкуство #култура #огън #fire #мех #mechа #цвят #color #nevada #невада #пустиня #desert #usa #documentary #live #action #документален #игрално #кино

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018