19.9 19:19ч
—офи€
director  
additional credit  
 Matthew Frost
 Ethan Mitchell
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2014      времетраене    2мин
жанр    —атира —итуаци€       технологи€    »грално кино      тема    »ндивид-общество  онсумеризъм
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
¬адер јкбархан
публикувано на 9 —ептември 2019
Ќ о какво зна€т за  ирстен ƒънст момичетата от колата? Ќе е важно -- затова режисьорът решава да го каже едва след кра€ на филма.  акво зна€т за  ирстен ƒънст? „е е  ирстен ƒънст.

–ежисьорът ћатю ‘рост е известен със сатиричното си отношение към модата, рекламата и звездите -- високо вдигнати балони, пълни с въздух под нал€гане. ¬ъпросът е не какво ги издига, а ко€ е силата, ко€то ги пълни.

’ората сме стадни животни.  олкото по-близо до лидера вървиш, толкова повече последователи имаш -- затова си струва да дадеш на заден ход и да слезеш от колата.

¬ български€ език това се нарича "да се отъркаш" о н€кого известен. "—елфитата" са начин за получаване на стойност като отразиш нечи€ чужда стойност. «а това дори не е необходимо да се чувстваш малоценен -- въпреки че ако е така, самооценката ти ще се умножи още повече.  

»мам един при€тел, който преследва ћадона по турнета и държави. «нае всичко за не€ -- всичко, хванало окото на камерата. √одини наред посещава местата, където е била вид€на. ¬еднъж в един бар в Ѕарселона т€ най-накра€ го забел€зва и той усп€ва да си размени н€колко думи с не€... ќбича да разказва тази истори€, когато н€кой го попита какво обича -- и остава в мълчание, очаквайки други€т човек да извърши осребр€ването.

Ќо момичетата от колата провер€ват ко€ е  ирстен ƒънст едва след като са публикували снимките си с не€ -- с въодушевление откриват известните филми, които € прав€т звезда. »нвентаризират и оцен€ват социални€ капитал, който току-що са спечелили. »змерват колко по-силни са станали на "пазара за личности" (по ≈рих ‘ром).

15 нови последовател€: това, че са непознати хора, доказва, че спечелената стойност е истинска и ликвидна. ≈, €вно "отъркването" е социален механизъм. Ќо не са ли също "социален механизъм" разбирането на други€, вглеждането в него, желанието да видиш истински€ него -- нещо, към което и  ирстин ги кани: "Ќе сте ли любопитни за нещичко?" ѕокана да се свържеш с други€ човек -- а не със силата на образа, който камерата прави от него.

“ози социален механизъм е слаб колкото в€лото "«дравей-какси!" ("Haay, hawarya"), изплъзнало се при отвар€нето на вратата на колата и приложението на камерата.
#Aspirational, #Matthew #Frost, #selfie, #fame, #celebrity, #celebrities, #following, #followers

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018