17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  

държава    ’аити       година    2012      времетраене    28мин
жанр    ƒокументален       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 онстантин ћравов
публикувано на 28 јвгуст 2013
дно от чуждестранните ревюта на филма много правилно е извело определена рационална гледна точка. ћного е трудно за такава продукци€ да достигне до гол€м брой зрители чрез интернет. Ќавиците (маркетингов термин за „изтъп€ване“) на масовата аудитори€, що се отнас€ до късометражно кино и репортажна документалистика, вече изключват онлайн преглед на близо 30 минутен филм. Ќ€ма да се учуд€ н€къде да срещнете упрек към автора, че не е разделил филма си на „по-удобни за гледане в офиса“ н€колко отделни фрагмента.

» това е само още едно доказателство колко фатално е сбъркан света днес. „»зтърпете“ филма на David Dargg и Bryn Mooser, за да се запознаете с още една от онези „депресантщини“, които се случват, докато се хилим на смешки в 9gag.

¬ този случай разказа е за хаит€ните, които първо ги помита земетресение, после т.нар. „миротворци“ на ќќЌ им нос€т пр€сна холера.  ато онзи сбъркан виц за сл€пото сираче, което за  оледа получило рак.

—ъс сигурност ще ме псувате за това пошло сравнение, след като изгледате „Baseball In The Time of Cholera”. ќбзорът на ситуаци€та в ’аити в комбинаци€ с трогателната истори€ на един млад бейзболист са правилни€ начин да онагледиш драмата на тази злощастна част от света. “ака че дори отегчени интернет зомбита, случайно кликнали на един лик през смартфона си да изгледат филма и да се почувстват зле...

“ака или иначе ефектът, ако въобще го има, в повечето случаи е кратковременен. Ќе е и като и ние да живеем в н€какъв епизод на „ѕри€тели“ - корумпирани политици, дупки по улиците, високи сметки за ток. ’аити, земетресени€, холера, бейзбол, ≈ритре€, „ѕромени“, само до т€х ни е. »мам чувството, че бихме и обърнали повече внимание ако имат химическо оръжие и американските войски ги обград€т.
#бейзбол #’аити #холера #епидеми€ #ќќЌ #миротворци #земетресение #драма #документален #документалка #documentary #live #action #haiti #baseball #in #time #of #cholera #earthquake #земетресение #холера #DAVID #DARGG #BRYN #MOOSER

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018