РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 LARS ARENDT
 TROELS FABER
 LARS ARENDT
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Дания       година    2011      времетраене    15мин
жанр    Драма       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Константин Мравов
публикувано на 11 Септември 2013
B east е от любимия ми тип филми. Тези, които с всяка следваща сцена ти бият шамари; въздействат; бъркат ти в главата и остават там; могат да те променят ... уморих се да изреждам различни начини да кажа едно и също нещо ... Абе, образец за филмово изкуство и предимствата на кратката му форма.

Такова беше и едно от предишните заглавия, за които ви говорих – Dan Invited Hannah Over For Dinner. Като изключим общата представа за емоционално въздействие обаче, сравнение между двата трудно може да се направи. Някои ще кажат, че DIHOFD е по-добър, защото комбинира различните настроения, по-лесно смилаем, по-гледаем е. Може би наистина е по-добър, а може би всичко зависи от пагубната  масова представа за развлечение. „Въпрос на вкус,” казало кучето и се облизало под опашката.

Beast в никакъв случай не е универсален. Чрез похвално добър сценарий и почти никакви задръжки, авторите успяват да демонстрират звяра във всеки един от човешките герои. Жертва падат детската психика, любовта, човещината и едно невинно ретривърче, чиято жестока кончина е кулминацията, заради която вероятно ще намразите и самия свят. А според най-общата представа именно кучето би трябвало да е най-близо до понятието звяр в дадената ситуация.

Но твърдата позиция на кинаджиите по отношение на жестокостта спрямо невинни животни е някак последното, за което се замислих. Предшестваха го заразителният ефект на насилието и лудостта; как толкова уродливи отношения могат да възникнат между най-близки; не могат ли жените да усещат изродите преди да им направят деца и семейство; има ли всъщност рационални причини подобни неща да се случват днес, защото те наистина се случват (макар в повечето случаи не силния лежи и не помръдва накрая). И защо, по дяволите, всичко е толкова навързано и не може в нито един момент да откъснеш очи.

Или може би аз се вкарвам в размисли. Според собствените ми впечатления, този филм действително е по-скоро като за фестивали, прожекции и пълнокръвни филмови изживявания, отколкото за гледане вкъщи или в офиса. Както в тези безумни стереотипи има резон, така сигурно е и с този за „високопарното скандинавско кино”. Каквато и да е истината – считай че ценностната ти система не е в ред, ако този филм не ти харесва, а нехаресването на остатъчното чувство от филма е вече друг въпрос.
#Beast #звяр #домашно #насилие #драма #Дания #кученце #детство #denmark #childhood #drama #live #action #драма #игрално #кино #2011

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018