22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 LARS ARENDT
 TROELS FABER
 LARS ARENDT
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ƒани€       година    2011      времетраене    15мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 онстантин ћравов
публикувано на 11 —ептември 2013
B east е от любими€ ми тип филми. “ези, които с вс€ка следваща сцена ти би€т шамари; въздействат; бъркат ти в главата и остават там; могат да те промен€т ... уморих се да изреждам различни начини да кажа едно и също нещо ... јбе, образец за филмово изкуство и предимствата на кратката му форма.

“акова беше и едно от предишните заглави€, за които ви говорих – Dan Invited Hannah Over For Dinner.  ато изключим общата представа за емоционално въздействие обаче, сравнение между двата трудно може да се направи. Ќ€кои ще кажат, че DIHOFD е по-добър, защото комбинира различните настроени€, по-лесно смилаем, по-гледаем е. ћоже би наистина е по-добър, а може би всичко зависи от пагубната  масова представа за развлечение. „¬ъпрос на вкус,” казало кучето и се облизало под опашката.

Beast в никакъв случай не е универсален. „рез похвално добър сценарий и почти никакви задръжки, авторите усп€ват да демонстрират зв€ра във всеки един от човешките герои. ∆ертва падат детската психика, любовта, човещината и едно невинно ретривърче, чи€то жестока кончина е кулминаци€та, заради ко€то веро€тно ще намразите и сами€ св€т. ј според най-общата представа именно кучето би тр€бвало да е най-близо до пон€тието зв€р в дадената ситуаци€.

Ќо твърдата позици€ на кинаджиите по отношение на жестокостта спр€мо невинни животни е н€как последното, за което се замислих. ѕредшестваха го заразителни€т ефект на насилието и лудостта; как толкова уродливи отношени€ могат да възникнат между най-близки; не могат ли жените да усещат изродите преди да им направ€т деца и семейство; има ли всъщност рационални причини подобни неща да се случват днес, защото те наистина се случват (макар в повечето случаи не силни€ лежи и не помръдва накра€). » защо, по д€волите, всичко е толкова навързано и не може в нито един момент да откъснеш очи.

»ли може би аз се вкарвам в размисли. —поред собствените ми впечатлени€, този филм действително е по-скоро като за фестивали, прожекции и пълнокръвни филмови изжив€вани€, отколкото за гледане вкъщи или в офиса.  акто в тези безумни стереотипи има резон, така сигурно е и с този за „високопарното скандинавско кино”.  аквато и да е истината – считай че ценностната ти система не е в ред, ако този филм не ти харесва, а нехаресването на остатъчното чувство от филма е вече друг въпрос.
#Beast #зв€р #домашно #насилие #драма #ƒани€ #кученце #детство #denmark #childhood #drama #live #action #драма #игрално #кино #2011

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018