17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  

държава    Ѕългари€       година    2005      времетраене    5мин
жанр    ‘илософски       технологи€    јнимаци€      тема    »ндивид-общество √ол€мата картина
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
ј х тези гадни, намусени, сиви, монотонни, празни, безчувствени, негативни, манипулирани човечета... които се опитват да смачкат малкото цв€т в средата. ¬същност, това е първична реакци€ от филма, ко€то ако анализираме на по-дълбоко ниво не е съвсем обективна, но това н€ма особено значение. ‘илмът интерпретира българското общество такова, каквото беше допреди година – мразещо и предубедено към различните. Ќо този проблем го имат всички малки по население народи и може да се изведе като прост принцип на колектива.  олкото по-малък е един колектив, толкова по-трудно приема различните. “ова може да се разглежда във вс€какъв мащаб. ќт селото, през регионални€ град, до държавата.
 
ƒнес обаче тази визи€ не е сто процента актуална (филмът е правен преди 8 години), защото българите лека-полека започнаха да излизат от този илюзорен балон, граден с години от правителства и медии. ќтворихме се към света, започнахме да пътуваме повече, да виждаме все повече негри, азиатци, монголци и немци по улиците и да съзнаваме, че да си различен, не значи да си по-лош от останалите. ќсвен това гласът на младите, изведен чрез цветното човече в Biped, най-накра€ намери сво€ мегафон – интернет. » хвала на интернет, защото ако не беше той, сега социалната психологи€ щеше все още да е там, където беше преди десет години.
 
ћного хубава анимаци€, с €сна иде€, интересна визуална итерпретаци€, създадена през 2005, когато беше бумът на анимационното ни кино. —подел€йте, за да € вид€т повече хора, особено такива, дето имат нужда малко да се отърс€т от предразсъдъците и да си отвор€т съзнанието към новото и различното. :)
#biped #Ѕќ–»—Ћј¬ #»Ќ√»Ћ»«ќ¬ #ј–“ # ќЋ≈∆ #2005 #българи€ #бг #bulgaria #bg #animation #анимаци€ #философски

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018