25.4 19:30ч
Велико Търново
БЕРЛИНАЛЕПИС
„Прибрах се един ден и заварих тригодишния ми син да си играе с Оскара. По това време бях убедена, че статуетките се правят от чисто злато, но по-късно осъзнах, че при леко търкане с нокът, облицовката започва да се бели. Оскар отвътре е сив и това всъщност е страхотен символ за същината. Златото е в нас самите!“ - разказа Жулиет Бинош, председател на международното жури на 69тото „Берлинале".
публикувано от Александър Милчев на 24/02/2019 в  Фестивали
Интервю с Lucas Martell
"Всеки филм е различен. Някой филми забавляват, други засягат сериозни проблеми. Има и филми, най-вече документални, които абсолютно сигурно предизвикаха промяна в обществото ни. Но да изискваме всеки филм да се придържа към този стандарт е точно толкова лоша идея, колкото и да твърдим, че филмите не трябва да носят послания."
публикувано от Юлиян Спасов на 10/02/2019 в  Интервюта
Интервю с Ванин Нейков
"Няколко дена преди да посетим определено населено място, пишехме във фейсбук групата на града като питахме хората там дали могат да ни кажат за техни съграждани, които разрешават проблеми на местно ниво. И хората пишеха, споделяха ни."
публикувано от Юлиян Спасов на 20/01/2019 в  Интервюта
Интервю с Александър Янев
За мен един сюжет не трябва да бъде изцяло завършен, а да остави у зрителя емоция върху, която той разсъждава, дори и да не му харесва това, което гледал. Именно това означава, че неговото внимание е приковано.
публикувано от Боряна Тодорова на 13/01/2019 в  Интервюта
Интервю с Димитрис Георгиев
"Зависи от сценария според мен, от изходната ситуация... всеки киноразказ е различен, то това за мен е нашата работа. Да разчетем едно произведение и да го разкажем през собствения си визуален език. А къде завърша... може би винаги завършва в съзнанието на зрителя."
публикувано от Юлиян Спасов на 13/01/2019 в  Интервюта
Интервю с Ирина Китова
„Но полето на културата не се формира само от съвременни тенденции, въпреки че, погледнато от актуалния момент на наблюдателя или на участника в някакъв културен процес, може би не изглежда така. Това е най-разпространената културна заблуда в съвременния свят. Това е моментът когато формалните критерии започват да изместват смисъла, истината, проникновението, искреността на емоцията, уникалната човешката индивидуалност и красотата на душата, прелестта на споделените светове."
публикувано от Юлиян Спасов на 31/01/2018 в  Интервюта
Словото - изход и вход
Увлечени, приятно изненадани, понякога скандализирани и друг път разсмяни, успяхме - след немалко дискусии и доста кофеин - да изберем печелившите.
публикувано от Ивайло Дончев на 22/12/2017 в  Събития
Justin Tagg
Представи си, че си герой в компютърна игра и един ден се осъзнаваш – поглеждаш себе си и виждаш ръцете и краката си, перфектно възпроизведени, и се питаш „откъде съм дошъл”. Би могъл да търсиш вечно и да проследиш цялото си съществуване до всеки пиксел. Но никога не би намерил екрана. Знам, че това звучи лишено от надежда. Но само ако вярваш, че ти СИ пиксела.
публикувано от Ивайло Дончев на 14/11/2015 в  Интервюта
Danny Madden
Важно е да продължаваме да излизаме от установените граници на разказа. Ще бъде сбъдната мечта, ако е възможно експерименталното кино да влезе в мащабния свят на блокбъстърите. Филми като първата част на Матрицата са истинска иновация, силно послание и адски забавно преживяване. Само ако Холивуд ни предоставяше повече от тези оригинални филми (изключвайки продълженията на филма)...
публикувано от Юлиян Спасов на 01/04/2015 в  Интервюта
◄       1      2      3      4      5       ►
партньори
In Globo
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


9th LLF
PR notes


Stenata
PR notes


Арт Колеж
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
Културен център G8 София
Петното Пловдив
Долна Малина Фест Балкана
Wake Up Festival Wake Up
Лятно кино в парка Пловдив
Fun Навън Трявна
хижа Амбарица Централен Балкан
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018