СЪБИТИЯ ФЕСТИВАЛИ СТАТИИ КИНЕМАТОГРАФ
Дойде време да разкажем за изминалия семинар в ЮЗУ Благоевград. Провелата се на 24ти март среща със студенти от катедрата по „Театрално, телевизионно и филмово изкуство“, беше втората подред и вече смело можем да заявим следното: Надежда за българското кино има. А ръцете, в които ще попадне то, ще са ръце на амбициозни, интелигентни и самоуверени специалисти, конкурентноспособни в света.
ВТОРИ СЕМИНАР СЕ ПРОВЕДЕ В ЮЗУ БЛАГОЕВГРАД СЪБИТИЕ
Киното е изкуството, което комбинира в себе си по неповторим начин музика и картина, превръщайки го в най-въздействащата и богата на съдържание форма на изразяване на идеи, емоции, истории, естетика и изкуство. В тази статия ще ви запознаем с някои забележителни, заради своята музикалност, филми от късото кино, ще отговорим защо музиката е толкова важна за филма, а за младите режисьори ще обърнем внимание върху някои особености при избора на музика за своите филми.
Късото кино и музиката СТАТИЯ
Дали естественото развитие на проекта ни изискваше в един момент да слезем от LIVE сцената и да реализираме нещо по-различно, дали вътрешното желание да споделяме опита и информацията, които събрахме за година и половина, дали възможността да се запознаем с бъдещите умове на родното ни кино. Всъщност, съвкупността от всичко това ни вдъхнови да организираме първия ни семинар за късометражно кино в Югозападния университет в Благоевград. На него представихме две основни теми, прожектирахме късометражни филми, анализирахме ги, и установихме качествен контакт със студентите от факултета по изкуства, катедра Кино и телевизия.
Късото кино като феномен @ Благоевград, 18.03 СЪБИТИЕ
С превръщането на видеото в основен способ за обмен на информация в интернет, все повече хора, били те професионалисти или любители, се насочват към създаването на кратки клипове, които да разпространяват в мрежата. Естествената цел на всеки е, това, което е направил да стигне до колкото се може повече хора. Има ли закономерност или е чиста случайност viral-изирането на един къс филм?
Viral? Думичката на 21 век. Вълшебство или статистика? СТАТИЯ
Ако напишете в интернет как да финансирате късометражен филм в повечето случаи ще попаднете на "how to finance" за пълнометражен филм. За някои това може да е едно и също, но в реалността практиката е по-различна. С тази статия не обобщаваме изобщо как се създава късия филм, но ще ви посочим няколко основни начина, които значително ще ви улеснят в намирането на средства и организацията за един къс филм.
Късият филм... Откъде да започнем преди да започнем? СТАТИЯ
BUtiful е иновативен филмов фестивал, създаден от група студенти в Bournemouth University с цел да помага на филмовите създатели да достигнат до международната сцена. Крайният срок за изпращане на филми обаче наближава, така че действайте бързо!
BUtiful 2013 ФЕСТИВАЛ
Остават 19 дни до старта на международния DA FEST, който тази година включва и конкурс за късометражен филм.. За наше щастие, темата е позитивна: Всичко е добре, когато започва добре. Наградите са по 1 000 лв за трите най-добри филма.
Всичко е добре, когато започва добре ФЕСТИВАЛ
Ако 12-ти август ти изглежда като един обикновен делничен ден, грешиш! Това е Международният ден на младежта, който не само, че и у нас ще бъде отбелязан подобаващо, но и ние ще участваме в него!
Лятно кино до НДК СЪБИТИЕ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+