06.8 20:30ч
—офи€
»нтервю с »рина  итова
ДЌо полето на културата не се формира само от съвременни тенденции, въпреки че, погледнато от актуални€ момент на наблюдател€ или на участника в н€какъв културен процес, може би не изглежда така. “ова е най-разпространената културна заблуда в съвременни€ св€т. “ова е моментът когато формалните критерии започват да изместват смисъла, истината, проникновението, искреността на емоци€та, уникалната човешката индивидуалност и красотата на душата, прелестта на споделените светове."
публикувано от ёли€н —пасов на 31/01/2018 в  »нтервюта
—ловото - изход и вход
”влечени, при€тно изненадани, пон€кога скандализирани и друг път разсм€ни, усп€хме - след немалко дискусии и доста кофеин - да изберем печелившите.
публикувано от »вайло ƒончев на 22/12/2017 в  —ъбити€
Justin Tagg
ѕредстави си, че си герой в компютърна игра и един ден се осъзнаваш Ц поглеждаш себе си и виждаш ръцете и краката си, перфектно възпроизведени, и се питаш Доткъде съм дошълФ. Ѕи могъл да търсиш вечно и да проследиш ц€лото си съществуване до всеки пиксел. Ќо никога не би намерил екрана. «нам, че това звучи лишено от надежда. Ќо само ако в€рваш, че ти —» пиксела.
публикувано от »вайло ƒончев на 14/11/2015 в  »нтервюта
Danny Madden
¬ажно е да продължаваме да излизаме от установените граници на разказа. ўе бъде сбъдната мечта, ако е възможно експерименталното кино да влезе в мащабни€ св€т на блокбъстърите. ‘илми като първата част на ћатрицата са истинска иноваци€, силно послание и адски забавно прежив€ване. —амо ако ’оливуд ни предостав€ше повече от тези оригинални филми (изключвайки продължени€та на филма)...
публикувано от ёли€н —пасов на 01/04/2015 в  »нтервюта
ќмбре, български€т филм за хакуна матата
» най-накра€ се по€ви български€т филм, който ще ни разсмее, без да ни накара да се чувстваме жалки, ще ни накара да се замислим за живота, без да изважда на показ мизери€та на обществото ни, ще ни накара да почувстваме, без да ни налага форма и тези. ќмбре разказва какво е хакуна матата по балкански и как сърбин, българин, помак, македонец, циганин и една рускин€ могат да живе€т заедно в гората щастливи заедно, въпреки социокултурните си особености.
публикувано от ёли€н —пасов на 19/03/2015 в  ‘илми
ћодата в киното
 расота, стил, мода и кино. —ега ще разберете, как всичко се слива в едно. ƒа видиш красива дреха на витрина е често €вление. Ќо когато т€ е облечена от  ийра Ќайтли, ситуаци€та е съвсем друга. Ќапук на всеобщото твърдение, че късото кино не е доходоносно, ще ви представ€ едно от успешните про€влени€ на това, как short филмите могат да прав€тЕ много пари.
публикувано от Ѕор€на –айчева на 09/03/2015 в  ¬ дълбочина...
Ћегендата за 25-ти€ кадър. ѕоглед към невидимото.
Ќаричат го subliminal message. —крито вли€ние, манипулаци€ или средство за реклама. –еалност или мит. ≈дно от най-големите изобретени€ на XXти век или поредната измислена конспираци€. 25ти€т кадър - един неуловим поглед към подсъзнателното.
публикувано от Ѕор€на –айчева на 17/02/2015 в  ¬ дълбочина...
New Wave Festival 2015
New Wave Festival се организира между 21 и 24 януари за втора поредна година от ЌЅ” и представ€ най-актуалните късометражни заглави€ от цели€ Ѕалкански и черноморски регион.  ои са филмите, които се отличават, какъв е състава на журито и какви други свързани събити€ ще се случат около New Wave?
публикувано от ёли€н —пасов на 23/01/2015 в  ‘естивали
Ќиколай Ѕек€рски
ћатериални€т св€т, в които живеем, ни залива посто€нно с фалшиви идеали и ценности. “елевизи€та ни насажда изкривени представи, хората вече не искат да бъдат себе си, а образите от екрана, напудрени и изкуствени. ¬ръзката между филма ми и хората на изкуството може би е тази, че те, както и ѕопришчин са изправени на ръба. ѕритиснати от битовизми все повече се отдалечават от призванието си и идеалите си.
публикувано от янчо ћихайлов на 07/12/2014 в  »нтервюта
◄       1      2      3      4      5      6       ►
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018