06.8 20:30ч
—офи€
ƒимитър ѕетров
ƒимитър ѕетров, или просто ћитко, както се запознава с хората, има спокойно и уверено излъчване Ц две изключително важни качества за амбициозни€ проект, с който се е захванал. —тава въпрос за Д«латната €бълкаУ - анимационен сериал, в който ще оживе€т змейове, самодиви, горски духове, магически чанове, кукери... и още куп елементи от Ѕалканските фолклор и легенди.
публикувано от ≈лена –апонджиева на 02/12/2014 в  »нтервюта
¬ал “одоров
 акто казах по-рано, аз не в€рвам в ДочевиднитеФ неща. ¬същност общата тема на филма е именно Днещата не са това, което изглеждатФ.  онтражур е фотографски термин, който означава Дсрещу светлинатаФ. Ќо когато снимаш срещу светлината, чертите на лицето на човека пред обектива изчезват. »дентичността се разтвар€ в силната задна светлина и може да бъде подменена с нещо друго. —нимането в контражур е отвар€не на опасната врата към лъжата и манипулаци€та.
публикувано от янчо ћихайлов на 23/11/2014 в  »нтервюта
 инематограф TALK.
—лед броени дни е първи€т ни  инематограф TALK. ≈лате да излезем от повърхностната реалност, ко€то масови€т медиен stream ни внушава и да навлезем в дълбочина в две теми, провокирани от конкретни къси филми, които ще покажем. ѕерспективи пред българското кино и еволюци€та на социалните мрежи. ∆юстин “омс, ƒрагомир —имеонов,  остадин Ѕонев и ¬ал “одоров са специалните ни гости! ¬ход свободен, 22.11 16:00ч. Studio5
публикувано от Ѕор€на –айчева на 20/11/2014 в  —ъбити€
¬илма  арталска
»ма нещо, на което като човек на изкуството много държа, творецът тр€бва да бъде будител, а не самозабравил се псевдоартист, откъснат от народа, нравите и битието му във високата си кула. “ова много ми прилича на ƒафи ƒък, който се пече във фурната и се полива със собствен сос в тавата, но пък пее с пълно гърло, защото не осъзнава какво му се случва. Ќашата нелека задача днес е да предадем важните идеи и идеали на един обезверен народ, но на негови€ език, за да ни разбере, да ни пов€рва и да тръгне след нас, това не става с арт-изцепки (празните киносалони го доказват), защото хората не се идентифицират с т€х.
публикувано от ёли€н —пасов на 06/11/2014 в  »нтервюта
ѕавел √. ¬еснаков
ѕроблемът според мен е, че когато хората н€мат пари за храна и ток, образованието и културата са последните неща, които ги интересуват. «а да прочетеш н€ко€ книга, тр€бва да отделиш време, за да гледаш филм също... това н€ма как да стане, когато ц€лото ти ежедневие е заето с мисълта за оцел€ването. ј за системата... системата се промен€ с кръв. Ќ€ма друг начин.
публикувано от ёли€н —пасов на 25/10/2014 в  »нтервюта
ћарина Ўахризад
 ато дете израстнах в Ћиби€. «авърших образованието си в Ѕългари€ и след това започнах да пътувам. Ќе го прав€ просто заради пътуването. ѕрав€ го с €сното съзнание, че ще прекарам дълго време на дадено м€сто. Ќ€какъв адреналин. —м€на на страницата, на истори€та. “урци€, »ран, ≈гипет, –уси€ ,  ипър. ƒнес съм в ƒани€. «а утре все още не знам.
публикувано от јнгел »ванов на 24/10/2014 в  »нтервюта
ƒа разрушим четвъртата стена!
 иното е най-комерсиалното изкуство. “о представ€ реалност, ко€то е твърде близка до нашата и все пак Ц имагинерна. „етвъртата стена - границата, определена от екрана, ко€то ни раздел€ от въображаемото, става все по-пропусклива. —пособността на геро€ да прескочи традиционните рамки и да погледне извън сво€ собствен св€т дава на киното възможността да изгради един нов живот Ц по средата на две реалности.
публикувано от Ѕор€на –айчева на 17/10/2014 в  ¬ дълбочина...
виктори€.
≈дна от най-разтърсващите лични истории за 2014г. тръгва по кината след броени дни, превръщайки се успоредно в повод да се преосмисли начинът, по който българското кино се реализира в услови€та на прекъсната комуникаци€ между старите и младите поколени€.  о€ е ¬иктори€, какво ни (по)казва и защо?
публикувано от ёли€н —пасов на 09/09/2014 в  ‘илми
IV издание на фестивала Д¬ ќбективаФ
Ѕ€ха раздадени наградите на ≤V фестивал за късометражно кино Д¬ обективаФ, който се организира от Д√ръндж меди€Ф с подкрепата на община јсеновград. ѕред препълнената със зрители зала в —тари€ съвет б€ха прожектирани 13 игрални късометражни филма от различни жанрове на дипломирани режисьори, студенти и любители непрофесионалисти, които участваха в конкурсната програма.
публикувано от ёли€н —пасов на 13/05/2014 в  ‘естивали
◄       1      2      3      4      5      6       ►
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018