јндрей ¬олкашин & ѕетър ¬ълчев
¬ Ѕългари€ и на полуострова на който се намираме, има изобилие от вдъхновение за всеки един жанр, та дори историите, които могат да се синтезират, биха били изградени не от един жанр, а от н€колко. ƒотук с въведението... Ѕългарските автори кинематографисти имат един основен проблем и той е, че искат техните драми да са чужди, да са направени по чужд модел, като на колегите им от западна и северна ≈вропа...
публикувано от ёли€н —пасов на 20/09/2013 в  »нтервюта
Ѕорислав  арамелски
ћисл€, че духовното е във всички нас, без значение дали сме в »нди€ или в Ѕългари€, просто там хората се раждат с избор от стотици различни в€рвани€, а тук в повечето случаи сме кръщавани 1 година след раждането без да ни питат. √ол€ма част от хората в »нди€ н€мат почти нищо материално, но винаги са с усмивка на лицата. “ук много хора имат повече от колкото им тр€бва, но въпреки това са нещастни...
публикувано от ёли€н —пасов на 19/08/2013 в  »нтервюта
Ћ€тно кино до Ќƒ 
јко 12-ти август ти изглежда като един обикновен делничен ден, грешиш! “ова е ћеждународни€т ден на младежта, който не само, че и у нас ще бъде отбел€зан подобаващо, но и ние ще участваме в него!
публикувано от ёли€н —пасов на 09/08/2013 в  —ъбити€
PRIDE by Pavel G. Vesnakov
ѕавел √. ¬еснаков тази година направи истински удар с 4 награди от най-големите ни фестивали за ѕарафинени€т принц, но не само че не е спр€л, но и продължава здраво напред с PRIDE, чи€то световна премиера предстои след н€колко дни в Ўвейцари€...
публикувано от ≈лена –апонджиева на 29/07/2013 в  ‘илми
—то€н янков
ѕредстави си да построиш например една улица с всичките ѝ детайли. » във всеки ДфреймУ тр€бва да преместиш толкова прецизно всеки един предмет, че движението да изглежда натурално.  ато включим движение на камерата, осветление и пром€ната емоциите на героите, става гигантско... ѕри една по-сериозна продукци€ Ц може би след като всичко е построено и организирано е нормално на кра€ на ден€ да имаш да кажем около 2 секунди готов материал.
публикувано от ёли€н —пасов на 18/07/2013 в  »нтервюта
Dean Mason @  инематограф LIVE
Dean Mason е режисьор, сценарист и дори актьор в —јў, работил с н€кои доста големи имена от ’оливуд. “ук е, защото наскоро започна реализаци€та на американската независима продукци€ Surrender.  акво означава независима продукци€?  акво е нужно, за да бъде един филм успешен?  акво има тук и какво липсва в ’оливуд?  ак вижда Ѕългари€? Watch it.
публикувано от ёли€н —пасов на 15/07/2013 в  —ъбити€
Ћюбомир ѕечев
ƒрасканица, чи€то премиера беше на 20.05 на 18ти€ ни LIVE в —офи€ и предстои утре прожекци€та му в ѕловдив на открито от 21:00 в  онюшните на ÷ар€, разказва за едно хлапе, което се заключва в склад на детската градина. ≈динствени€т ключ, който възпитателките имат е една рисунка - спирала с точка. «ащо?
публикувано от ёли€н —пасов на 17/06/2013 в  »нтервюта
17 ћеждународен —офи€ филм фест
ќтново дойде времето на ћеждународен —офи€ филм фест. —ега за 17ти пореден път, отново в столицата, както ни подсказва името ще се състои отново най - гол€мото събиране на кинаджии и киномани на родна почва. ћлади и не толкова млади таланти ще имат отново възможността да представ€т своите проекти пред български€ кино елит.
публикувано от ёли€н —пасов на 14/06/2013 в  ‘естивали
янчо ћихайлов
ќператорът, художникът и всички останали професионалисти на терен гледат на киното от сво€та позици€ и спр€мо конкретната работа, ко€то вършат за постигане на крайни€ резултат. –ежисьорът тр€бва да познава работата на всеки, но само дотолкова, че да може да си даде €сна сметка за смисъла на т€хната работа и да об€сни адекватно точно какво иска от т€х.
публикувано от ёли€н —пасов на 09/06/2013 в  »нтервюта
◄       1      2      3      4      5      6       ►
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018