08.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  

държава    САЩ       година    2012      времетраене    8мин
жанр    Сатира       технология    Игрално кино      тема    Предразсъдъци Иронични обрати
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Константин Мравов
публикувано на 22 Август 2013
B oom Boom е от тези филмови и телевизионни моменти, които предизвикват неконтролируемия ми смях, при който хвърчат лиги. Но за нещасие на планетата не съм само аз – неподходящи зрители от арабския свят вероятно биха обявили още някой джихад по посока на авторите, които ... са двама братя евреи. Олеле. Тук към сърдитите мюсюлмани ще се присъединят още една сюрия тъпи хора - от слабоумните фашистчета през откачените конспиратори до обикновено глупавите.

Сред последните има дървени философи, които ще ти кажат, че подобни „безвкусици” са признак на зловредни предразсъдъци за културата на исляма. Не е така. Богът на смеха Чудомир някога е казал „Хуморът ни откъсва от дребното, от всекидневното, позволява ни, като се надсмиваме над себе си, да се взрем по-дълбоко в себе си.“ Аз мога да добавя следната интерпретация – откровеното надсмиване над даден сериозен проблем показва, че си премахнал задръжките, които са необходими, за да го разбереш и преодолееш.

South Park, продукциите на Сет Макфарлейн, Chappelle's Show и хиляди други – този тип целенасочен и обиден черен хумор е това, от което света има нужда. Защото ако не можеш да се надсмееш над тероризма, Холокоста, геноцида над застрашени тюлени и смъртта на баба ти, значи живееш живот на постоянен морален запек.

Имаме нужда от този тип смях. Особено в България, особено в момента. Имаме капацитета да се смеем по качествено. Време е за добра скеч комедия, подобна на тази в Boom Boom, а не на тази в „Аламинут”. Време е за безпардонен и оригинален смях по адрес на политици, маргинални групи, смъртни случаи и националната ни същност, а не за продължаване на тъпите вицове за тъщата, ракията и прегорелия боб.

Искам скечове, в които депутати „самозапалват” обикновени хора и ги гасят с урина; в които се оказва, че „пържолите за кучето” са направени от трупа на изчезналото момиче; в които Орешарски е жената в шведска тройка със Доган и Цветан Василев; в които една овца блее „Оставка” и после тегли кредит за нов телевизор; в които доста се взаимства от Не!Новините. Време е да спрем да си сподавяме псувните зад зъбите и зад гърбовете, време е да започнем грубо да си се присмиваме в лицата.
#джихад #терористи #сатира #комедия #мюсюлмани #boom #камикадзета #взрив #бомба #LARRY #& #TERRY #ZIEGELMAN #2012 #USA #САЩ #live #action #comedy #black #satire

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018