10.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 JOON SHIK SONG
 JOSIAH HAWORTH
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2013      времетраене    5мин
жанр    Комедия Романтичен       технология    3D анимация      тема    Любов Съзнание
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 2 Декември 2013
К олкото повече гледам късометражни филми и се интересувам от направата им, толкова повече се убеждавам, че някои от най-впечатляващите, най-въздействащите и изобщо най-добрите сред тях идват от университети и са нито повече, нито по-малко от … курсовите работи на група млади хора с идеи. Такъв е и Brain Divided - свежо, забавно, технически изпипано филмче, с прекрасна режисура, дело на студенти от Ringling College of Art and Design, Флорида. Сред властващото (особено в България) недоверие и дори пренебрежение към способностите на младия човек, такива неща ме карат да изпитвам един малък вътрешен триумф и да предложа къде точно някои големи компании могат да си позиционират 10те години “задължтелен стаж” и да започнат да оценяват по реалните качества. Не по роднинска връзка.

И така, Brain Divided е намерил онзи лек и симпатичен хумор, който се шегува с нас по един напълно добронамерен начин. Конфузните моменти на една първа среща неизменно ни карат да се усмихваме и чара на филмчето е в онагледяването на вътрешната борба между желанието да бъдем хем палави, хем въздържани и изобщо - да впечатлим срещуположната страна.

Анимацията носи стила на Pixar и е сериозно изпипана. Много добро впечатление прави и режисурата - още от отварящият кадър със заглавието върху менюто на … съседната маса. Това говори за сериозно планиране и старание да не се поема по най-утъпкания и очевиден път. Всъщност Brain Divided има не един, а трима режисьори и тъй като ко-продукциите винаги са трънлива територия - филмчето печели бонус точки и за добра екипна работа.

Без да хвърлям боб, предвиждам успешно професионално бъдеще на създателите. Тук имаме филмче, което е: 1. кратко, 2. гледа се с удоволствие от голяма аудитория от хора, т.е. притежава 2-те най-важни качества за (онлайн) популярност и, независимо от участията си по фестивали, от излизането си онлайн през юли 2013 то вече е било гледано от милиони хора по света (само едно от клипчетата в YouTube има над 2 млн. гледания). Честно да си кажа, и аз го разпратих сред приятели. Включете се и вие.
#brain #divided #2013 #3d #animation #comedy #romantic #dinner #date #романтичен #комедия #3д #анимация #JOON #SHIK #SONG #JOSIAH #HAWORTH #сащ #usa

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018