24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“ » —÷≈Ќј–»—“  

държава    —јў       година    2013      времетраене    19мин
жанр    ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 онстантин ћравов
публикувано на 5 януари 2014
Ќ е просто филм, а режисьорски дебют на Michael Cera, който освен всичко играе и главната рол€. ≈стествено, забавл€вал съм се на Superbad, както и на стилно неадекватното му почти еднакво актьорско поведение в горе-долу всеки друг негов филм, но не съм предполагал, че в него има подобен режисьорски капацитет. ј щом това е първи€т му опит н€маме търпение какво ще следва нататък...

 акво всъщност му е толкова силното на Brazzaville Teen-Ager? “ипично в стила на актьора Cera, и тук разни по-дълбоки моменти са обвити около натрапчивото смотано поведение на персонажа му. (¬ъобще откакто това момче е в ’оливуд, там с€каш започна н€какво идолизиране на типа хора, които героите на ѕачино и ƒе Ќиро са тормозили в училище. Ќеразработени€ загубен€шки пазар също беше включен в кинтопотока.)  акво кри€т тийнейджърските конвулси този път?

 аква е връзката между здравословното състо€ние на бащата и това шефът да изпее беквокалите в парчето на  алис? –ежисьорът си има вкус към метафизичното и нерационалното като ц€ло, но винаги има уловка. ¬ случа€ става въпрос за опит две съвсем далечни поколени€ да заговор€т на един език- този на музиката, този на поп културата ... изберете си вие, но ц€лата иде€ на протагониста е да се разбира с баща си. » след като още в началото вижда, че дори на смъртни€ си одър татко му изобщо не желае да си играе на токшоу с него, √юнтер взима драстични мерки.

 акъв е резултатът? —лед сума перипетии шефът изп€ва беквокалите за  алис. Ѕащата като по чудо се вдига от леглото. (тук тр€бва да споменем неверо€тното присъствие на двамата класически актьори ƒжак ќ’ онъл и „арлс √родин) Ќалудничавото провидение на главни€ герой се сбъдва... на пръв поглед. Ќо той не постига целта си да намери общ език с вече уж здрави€ си баща и филмът завършва с безсилните му кр€съци в асансьора. ѕреди това пък сме чули колко фалшиво пее шефа. –азбирането между поколени€та е невъзможно.

 аква е сцената на бленуваната от протагониста среща между поколени€та? ѕарче на Kelis (фиктивно слава-богу) наречено Brazzavile Teenager (Ѕразавил е столицата на –епублика  онго), в което сладникава американска любовна истори€ е пренесена сред насилието в јфрика. » то е част от албум, в който т€ пее за „горещите точки” по света, като просто използва имената им в захаросани€ западен поп културен контекст. ÷€лото нещо е олицетворение на абсурда в съвременната попул€рна музика. 

ѕодобно нещо не може да е обединител за разностранно мислещите хора, поколени€ и индивидуалности, нито на американската и африканската култура. »стинската музика би могла да бъде, но не и това. «а да осъществи истинска връзка с баща си, жив или мъртъв, √юнтер ще тр€бва да поговори решително с него. Ќе да го приобщава в поп фалша на собственото си поколение, който прави от истинските проблеми захаросани продукти.

«а филм, който те навежда на толкова размисли трудно може да се изтъкват слаби страни. “ехническото изпъление и похватите на заснемане със сигурност отговар€т на качеството на сценари€ и иде€та. ќтличен режисьорски дебют за —ера.
#brazzaville #teen-ager #michael #cera #майкъл #сера #поколени€ #баща-син #поп #музика #култура # алис #Kelis #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018