27.3 18:30ч
Варна
РЕЖИСЬОР  
 AURELIE GOMEZ
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Франция     •     2014     •     2мин
жанр
Екшън
технология
Анимация
тема
автор
Стела Михайлова
публикувано на 24 Декември 2014
К ой не може да си представи една сутрин в Париж? Kнигите и филмите ни влияят толкова много, че дори без да сме помирисвали Париж някога, може да си въобразим аромата на кроасани, кокетния смях на фини девойки с барети, пъргава френска реч.

Е, в това парижко утро дори не остава място за френска реч.

Дипломният филм на Aurelie Gomez и екипа му е чудна анимация в 2 минути, в които ясно се вижда влиянието на ‘аниме’ жанра в изобразяването на героите и обстановката. Сюжетът е комичен, но самото действие определено напомня за екшън. Конфликтът е, в известен смисъл, класически и изглежда нерешим. Преследването заема по-голямата част от действието, а героите са загрижена майка и нейният син.

Образът на майката е изключително комичен и светкавично бързо придобива изненадващи качества. Нашата героиня тук напомня малко с външния си вид на мексиканката Консуела от “Family guy”, но тази парижка дама е доста по-настървена, особено що се отнася до непримиримия й син.

Музиката напълно отговаря на действието и с нея се постига перфектната семпла завършеност на късометражката, поради което и думите са излишни през голяма част от лентата. Ще чуете класическите френски мотиви, напомнящи за шансоните, но в съвременна вариация.

Лентата показва безсмислената съпротива пред родителя, който всъщност мисли само най-доброто за своето дете. Как се бунтуваш срещу собственото си добруване? Гледайте!
#breakfast #paris #breakfast #in #paris #mother #son #aurelie #gomez #закуска #в #париж #анимация #франция #france #2014 #mother #son #family #relations #майка #син #майка #дете #отношения #семейство

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
team members who have visited this page or watched film
партньори
PR notes


ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017