24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 GUILLERMO ARRIAGA
 BETH ARANDA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2013      времетраене    10мин
жанр    “рилър —итуаци€       технологи€    »грално кино      тема    —трах
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 6 ќктомври 2013
ƒ ве неща прав€т Broken Night филм, който прави впечатление.
 
ѕървото, което ни се набива на очи от самото начало е прекрасната кинематографи€. √ледките са като извадени от реклама на кола, камерата играе с фокуса и светлината, сцената с катастрофата е динамична/драматична, а последващите € сцени на обърканост, болка, страх и притеснение са предадени отлично. ƒори и да не сме проучили филма предварително, веднага ни става €сно, че си имаме работа с кино професионалисти, врели и кипели по снимачни площадки, а не с току-що завършили млади амбиции (последното констатирам като факт и без капка пренебрежение към млади€ талант, в който в€рвам безрезервно).  —лед кратко проучване, Google ми казва, че не греша в предположението си. –ежисьор на филма е Guillermo Arriaga – сценарист, носител на множество от най-престижните кино награди в света, сред които номинаци€ за BAFTA за филма си “21 Grams” и наградата на  ан за най-добър сценарий за “The Three Burials of Melquiades Estrada”.  ато кинематограф в Broken Night му партнира не друг, а майсторът, отговорен за неверо€тните сцени в “Schindler’s List” и “Saving Private Ryan” (за които съответно получава ќскари) - Janusz Kamiński. –адвам се, че научих това след като вече б€х гледала филма, защото ако тр€бва да бъдем честни резюмето на тези двамата (както и трейлърът) обещава малко повече, отколкото сами€ филм достав€.
 
¬торото нещо, което прави впечатление е мистериозни€т сюжет. ‘илмът свършва, мистери€та – не. ўе си призна€, че със започването на финалните надписи имах поне 5 различни тълкувани€ на това, което се беше случило току-що на екрана и част от мен беше в абсолютно негодувание от факта, че не знам кое точно е правилното. ƒруга част от мен беше абсолютно възхитена от този факт. јман от филми, които ни сервират наготово об€снението точно какво и точно защо се е случило. »ма нещо при€тно провокиращо в това да интерпретираш и развиеш истори€та след кра€ на екранното действие.
 
» в случай, че не сте сигурни как точно да си об€сните случката, нека ви предложа едно възможно тълкуване, което изглежда набира попул€рност сред зрителите на Broken Night в YouTube:
 
ћомиченцето умира.  «атова след катастрофата не проронва и дума. ƒвамата странни типа са ангелите на смъртта. “е също са неми. Ќамеква се, че детското столче на задната седалка на колата или е било в неизправност, или не е било достатъчно, за да спаси живота на детето. ћайката ожив€ва благодарение на предпазни€ си колан, затова не тръгва с  момиченцето и двамата му придружители.  огато едини€т от т€х опитва кървта й – в не€ има вина и затова дори и да приемем, че майката също умира – т€ не може да ги последва там, където отива детето. ј по въпроса каква е тази обувка накра€ - ще ви остав€ сами да си помислите.  јз самата съм сериозно затруднена с тълкуването й, поради което вс€какви предположени€ в коментарите ще са добре дошли. ;)
#broken #night #guillermo #arriaga #janusz #kaminski #thriller #mystery #drama #short #film #shortfilm #sundance #selection #2013 #късометражен #филм #късометражно #кино #мистери€ #катастрофа #кола #дете #жена #мистери€ #трилър #пътуване #сънденс #фестивал #трилър #thriller #live #action #игрално #кино

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018