10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 DAYYAN ENG
 DAYYAN ENG
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ’онг  онг       година    2001      времетраене    11мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 30 јвгуст 2013
¬ ƒалечни€ свръх урбанизиран »зток, темите, зас€гащи проблематиката на обществото и социалните изкрив€вани€, са често обект на киното. ѕреди два месеца ако помните ви представих Right Place от япони€, ко€то изпитва тежката статистика на самоубийствата, нарастваща заедно с икономически€ й прогрес.
 
¬ Bus 44, сюжетът е по-различен и веднага стават €сни н€кои от различи€та между китайците и €понците във визи€та им дори за кино. ¬ Right Place дори невинни€т физически контакт вече се счита за насилие, докато Bus 44 отива доста по-далеч и ни представ€ една сцена, от ко€то дори най-пасивните хора биха потръпнали. ≈дин път заради акта на насилие върху жена, който морално се е установил като гр€х сред по-гол€мата част от човечеството (за съжаление не много по-гол€ма от половината), но и втори път заради обществото, което стоеше отстрани и гледаше като безжизнен плужек, неспособен на никаква реакци€, чувство, съпричасност, смелост, и дори доза интелект. “а те б€ха ц€л автобус хора, но оставиха двама мъже да извършат нещо непростимо.
 
Ќе знам в тази ситуаци€ кой от двата момента наддел€ва повече. ” мен лично втори€т, защото изнасилването най-малкото е многократно разисквана тема в киното и общо взето сме свикнали с това *.  олкото е и нормално в детските филмчета, героите да се стрел€т. Ќо мисълта, че обществото може да не признава и да не реагира на всеобщата ценностна система, от ко€то дон€къде зависи и индивидуалното оцел€ване, е много непри€тна и от не€ ме побиват тръпки. «ащото благодарение на тази система, всеки един от нас излиза от вкъщи спокоен, че ще оцелее в градската джунгла и ще се прибере невредим.
 
¬ този аспект Bus 44 определено е успешен филм. ÷€лостното му оформление е особено (филма е от 2000г). ƒърветата приличат по-скоро на умалени макети на дървета, улицата също не прилича на истинска улица, действието се развива по-бавно и подклажда интереса какво предстои да видим, защото при това затишие, задължително тр€бва да се случи нещо. ƒали очаквахте именно този край? —ъжал€вам, че ви причиних този горчив непри€тен вкус, който остав€ филмът след себе си, и се радвайте, че слава богу в нашето общество подобно нещо е почти невъзможно да се случи по този сценарий.

* —тефан (един от редакторите ни) ми писа SMS веднага след пускането на филма "WTF; kinematograf е свикнал с изнасилването? да не сме банда психари?" ”точн€вам, че под свикнали имам предвид, че е нещо, на което сме се нагледали в киното. ѕример, който мога да дам са дори убийствата с огнестрелно оръжие. јко до вас умре човек от пистолет ще бъде трагеди€ за много хора, но само за последната година на колко убийства сте станали свидетели в киното и телевизи€та?! “ова имах предвид. Ќе сме психари и изнасилването е нещо отвратително и непростимо, но е и нещо, което в киното присъства относително често.
#DAYYAN #ENG #bus #44 #drama #live #action #hong #kong #usa #автобус #драма #игрално #кино #хонг #конг #сащ #2001 #китай #china

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018