08.7 20:30ч
Пловдив
director  
producers  
writers  
director of photography  

държава    България       година    2011      времетраене    30мин
жанр    Драмедия       технология    Игрално кино      тема    Смелост Щастие
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Вадер Акбархан
публикувано на 26 Май 2019
М алко са онези, които имат щастието да бъдат унищожени, за да се преродят.
 
Светът, от който сме част, ни учи да търпим. Гледаме напред докато държим кормилото и се стремим към определена точка от хоризонта, която все наближаваме. Дори когато очите ни се затварят, трептят -- продължаваме да мислим, да чертаем, да градим. Мост след моста, година след година --  и от време на време си позволяваме лукса да скочим, за да отмием грима и чертите от челото. "Задръж рестото" -- и пак е делнична сутрин.
 
Кулата от слонова кост няма прозорец, от който да си пуснем косите. Принцовете са долу само в извънработно време. И все пак един остава, обляга се на кулата и тя рухва. Камбаната пада миг преди да е оповестила докосването на точката. Лешоядите са само потвърждение на хрупкавата тишина.
 
Ако дълго си гледал хоризонта отвисоко, когато паднеш на земята няма посоки. Единствената е центробежната -- настрани в мълчанието на неизбежната промяна. Личната карта е линийка за измерване на дължината на мостове -- които изведнъж се оказват над главата. Остава да хванеш ръката, която може да плува.
 
Филмът е смел манифест в очите на живота, който изисква. С дипломната си работа Пламена Христова прекрачва във ветровития период, в който младият творец постоянно трябва да се сглобява и да се простира в чуждите очи като мост към центъра на себе си. Филмът заявява, че правите линии са отдалечаващи се. За да хванеш ритъма, трябва да се осмелиш да стъпиш бос в шумата. За да се усмихнеш, трябва да отместиш огледалото за обратно виждане. За да целунеш, трябва да се откриеш в чужди дрехи. Вълните имат цел, а не посока -- да те намокрят.
#бъдеще #смисъл #живот #разруха #койна #русева #българия #съдба #решения #драма #посоки #любов #свобода #ценности #future #sense #life #destruction #koina #ruseva #bulgaria #faith #decisions #drama #directions #love #liverty #freedom #values # #баскинг

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018