19.9 19:19ч
—офи€
director  
producers  
writers  
director of photography  

държава    Ѕългари€       година    2011      времетраене    30мин
жанр    ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема    —мелост ўастие
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
¬адер јкбархан
публикувано на 26 ћай 2019
ћ алко са онези, които имат щастието да бъдат унищожени, за да се прерод€т.
 
—ветът, от който сме част, ни учи да търпим. √ледаме напред докато държим кормилото и се стремим към определена точка от хоризонта, ко€то все наближаваме. ƒори когато очите ни се затвар€т, трепт€т -- продължаваме да мислим, да чертаем, да градим. ћост след моста, година след година --  и от време на време си позвол€ваме лукса да скочим, за да отмием грима и чертите от челото. "«адръж рестото" -- и пак е делнична сутрин.
 
 улата от слонова кост н€ма прозорец, от който да си пуснем косите. ѕринцовете са долу само в извънработно време. » все пак един остава, обл€га се на кулата и т€ рухва.  амбаната пада миг преди да е оповестила докосването на точката. Ћешо€дите са само потвърждение на хрупкавата тишина.
 
јко дълго си гледал хоризонта отвисоко, когато паднеш на зем€та н€ма посоки. ≈динствената е центробежната -- настрани в мълчанието на неизбежната пром€на. Ћичната карта е линийка за измерване на дължината на мостове -- които изведнъж се оказват над главата. ќстава да хванеш ръката, ко€то може да плува.
 
‘илмът е смел манифест в очите на живота, който изисква. — дипломната си работа ѕламена ’ристова прекрачва във ветровити€ период, в който млади€т творец посто€нно тр€бва да се сглоб€ва и да се простира в чуждите очи като мост към центъра на себе си. ‘илмът за€в€ва, че правите линии са отдалечаващи се. «а да хванеш ритъма, тр€бва да се осмелиш да стъпиш бос в шумата. «а да се усмихнеш, тр€бва да отместиш огледалото за обратно виждане. «а да целунеш, тр€бва да се откриеш в чужди дрехи. ¬ълните имат цел, а не посока -- да те намокр€т.
#бъдеще #смисъл #живот #разруха #койна #русева #българи€ #съдба #решени€ #драма #посоки #любов #свобода #ценности #future #sense #life #destruction #koina #ruseva #bulgaria #faith #decisions #drama #directions #love #liverty #freedom #values # #баскинг

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018