08.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 DEREK VAN GORDER
 OTTO STOCKMEIER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
c-themovie.bandcamp.com/album/c-soundtrack
държава    САЩ       година    2013      времетраене    15мин
жанр    Фантастика       технология    Игрално кино      тема    Космос Човечност
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 14 Юни 2013
М акар C: 299,792 km/s да звучи абсолютно незапомнящо се име, всъщност е перфектното заглавие за този филм. Първо в символиката на буквата С ако я погледнете като форма, а не като символ, има нещо общо с цялостното развитие на сюжета във филма. Второ, със сигурност ще запомните този филм, най-малко заради скоростта на светлината в цифри. Но да оставим това.
 
Екипът, създал филма е ситуиран в Ню Йорк и преди близо две години бяха отворили проект в онези crowdfunding сайтове за финансиране. Целта им беше 20 хиляди долара, но събраха почти двойно. Резултатите, постигнати с този бюджет са зашеметяващи. Много неща правят впечатление в този по-скоро интелектуален, отколкото агресивен sci-fi и едно от тях е, че филмът не крещи със специални ефекти, наслагване на разни hi tech неща по кадрите и технологии по самите герои. Героите са семпли и обикновени хора, а цялостната sci-fi обстановка е изградена от интериорни сетове и реални светлинки по тях. Доста сполучливо са го направили.
 
Второто нещо, което трябва да се отбележи е музиката, която е типична по-скоро за научно-популярен филм от 70те, но не и за фантастика от 2012, във времена, в които технологиите на бъдещето, вече реално съществуват. В същото време обаче, тази музика придава една специфична и приятна атмосфера, която се потвърждава с края, който е жесток. Лейтанант Малек саботира целия кораб в името на по-висша и велика идея, за която хората последните години започнаха да говорят много – да бъдем позитивни, да бъде конструктивни, да не бъдем негативни, да не бъдем деструктивни.
 
Освен всичко друго, филмът и представя някои научни факти, които обогатяват общата култура.
 
И още... Историята като цяло е много добре изградена. Има си всичко... съспенс, цел, характер на героите, пуцаници (без тях не може), красиви кадри и як завършек! I like it.
#C: #299,792 #km/s #light #speed #OTTO #STOCKMEIER #DEREK #VAN #GORDER #sci #fi #fantastic #фантастика #игрално #кино #live #action #2013 #USA #сащ #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018