10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
създатели  
 Danae Diaz & Patricia Luna
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    √ермани€       година    2011      времетраене    5мин
жанр    ‘илософски       технологи€    јнимаци€      тема    √ол€мата картина »ндивид-общество
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 23 ќктомври 2017
  ое друго общество, ако не германското, може да прозре точно тази гол€ма картина, ко€то ни вцепен€ва за момент, разкривайки нещо, което много от нас са усещали, но не са виждали нагледно? јко тр€бва да дадем име на ерата, в ко€то живеем (веро€тно са доста думите), едно възможно би било ≈рата на кафето". ≈фектът на кофеина е свързан с едно особено измерение на съвремието ни - хиперинформаци€та, ко€то е навс€къде и търси непрекъснато канали да влиза в мозъците ни. » колко при€тно влиза кафето, за да сме способни да увеличим капацитета си. ƒа сме по-продуктивни. ѕо-ефективни. ѕо-мотивирани. 
 
—войствата на кофеина и разни психотични билки са познати още от древни времена. “€хната връзка с културата, в ко€то живеем е крайно любопитна. —вободната употреба на последните е характерна за много култури, докато сега е до гол€ма степен контролирана, подсигур€вайки работата на фармацевтичната и хранителна индустрии, държавни€ репресивен апарат, медиите и пр. ƒокато едни биват забранени, други, като кафето, биват масово достъпни.  олкото и беден да е човек, все може да си го позволи. —ъщевременно виждаме, че и сега забранените субстанции са достъпни, просто не за всеки. «нанието за едни билки бива мощно обработено от пропагандата, докато други спокойно присъстват на трапезата ни. » не само билки присъстват там. ≈жедневно теглим разделителни линии с пон€ти€ като „наркоман“, а същевременно почти всички сме податливи на най-различни пристраст€вани€, от които малка част са към незаконни субстанции.  олко хора познавате, които казват, че без кафе не могат"?
—амо в гол€мата картина може да разчетем определени щрихи и тенденции, невидими в холографски безкрайни€ св€т на детайлите, който обитаваме.

ќчертавам тази гол€ма картина, защото не можем да подминем особеното въздействие, което провокира, наслагвайки € върху тази прецизно точна, красива анимаци€ на тандема от √ермани€ Danae Diaz и Patricia Luna, които измисл€т и реализират истори€та. Diaz има богата истори€ във визуалните изкуства и сме€ да твърд€ е сред висшите пилоти в дизайна при това на световно ниво. Ќе само силата на въображението му, но и страхотни€ поглед върху гол€мата картина му дава възможност да ни представ€ дълбоки концепции от реални€ живот по изключително разбираем и при€тен начин. ≈то още един пример:

“ук може да се потопите в маги€та на този артист - danaediaz.com.

ѕознайте с какво стои чаша до лаптопа ми, пишейки всичко това. “ези анимации тип "божествен поглед" са особено магнетични за ума и за окото, защото ни издигат в разбирането ни за определени неща. Ѕез думи, об€снени€, междинки, в н€колко минути една такава анимаци€ е способна да разтърси, а визуални€ език е толкова достъпен и естествен, че без проблем ще заинтригува и най-малките зрители.  олкото до кафето ми, мисл€, че н€ма проблем с него, а с навиците, със зависимостта от едно или друго, с повтар€емостта и с възпри€тието, че то е извор на енерги€. ≈нерги€та е във вас, не в кафето. ѕравете нещата с осъзнат избор, а не по инерци€ и ще видите колко по-свободни ще се чувствате, необременени от такта на —истемата, ко€то за добро или за зло винаги се опитва да пригажда индивида към своите нужди, независимо, че т€ произтича от обратната иде€ - човека да нагажда —истемата според нуждите си.
#caffeine #nation #workers #working #class #global #economy #tic #tac #time #movement #masses #conpsiracy #mechanical #robots #automat #auto #society #bug #germany #big #picture #narcos #narcotic #drug #dependancy #society #mass #control #automation #robots #machine #кафе #кофеин #coffee

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018