14.12 19:00ч
Свиленград
създатели  
 Danae Diaz & Patricia Luna
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Германия       година    2011      времетраене    5мин
жанр    Философски       технология    Анимация      тема    Голямата картина Индивид-общество
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни

автор
Юлиян Спасов
публикувано на 23 Октомври 2017
К ое друго общество, ако не германското, може да прозре точно тази голяма картина, която ни вцепенява за момент, разкривайки нещо, което много от нас са усещали, но не са виждали нагледно? Ако трябва да дадем име на ерата, в която живеем (вероятно са доста думите), едно възможно би било Ерата на кафето". Ефектът на кофеина е свързан с едно особено измерение на съвремието ни - хиперинформацията, която е навсякъде и търси непрекъснато канали да влиза в мозъците ни. И колко приятно влиза кафето, за да сме способни да увеличим капацитета си. Да сме по-продуктивни. По-ефективни. По-мотивирани. 
 
Свойствата на кофеина и разни психотични билки са познати още от древни времена. Тяхната връзка с културата, в която живеем е крайно любопитна. Свободната употреба на последните е характерна за много култури, докато сега е до голяма степен контролирана, подсигурявайки работата на фармацевтичната и хранителна индустрии, държавния репресивен апарат, медиите и пр. Докато едни биват забранени, други, като кафето, биват масово достъпни. Колкото и беден да е човек, все може да си го позволи. Същевременно виждаме, че и сега забранените субстанции са достъпни, просто не за всеки. Знанието за едни билки бива мощно обработено от пропагандата, докато други спокойно присъстват на трапезата ни. И не само билки присъстват там. Ежедневно теглим разделителни линии с понятия като „наркоман“, а същевременно почти всички сме податливи на най-различни пристрастявания, от които малка част са към незаконни субстанции. Колко хора познавате, които казват, че без кафе не могат"?
Само в голямата картина може да разчетем определени щрихи и тенденции, невидими в холографски безкрайния свят на детайлите, който обитаваме.

Очертавам тази голяма картина, защото не можем да подминем особеното въздействие, което провокира, наслагвайки я върху тази прецизно точна, красива анимация на тандема от Германия Danae Diaz и Patricia Luna, които измислят и реализират историята. Diaz има богата история във визуалните изкуства и смея да твърдя е сред висшите пилоти в дизайна при това на световно ниво. Не само силата на въображението му, но и страхотния поглед върху голямата картина му дава възможност да ни представя дълбоки концепции от реалния живот по изключително разбираем и приятен начин. Ето още един пример:

Тук може да се потопите в магията на този артист - danaediaz.com.

Познайте с какво стои чаша до лаптопа ми, пишейки всичко това. Тези анимации тип "божествен поглед" са особено магнетични за ума и за окото, защото ни издигат в разбирането ни за определени неща. Без думи, обяснения, междинки, в няколко минути една такава анимация е способна да разтърси, а визуалния език е толкова достъпен и естествен, че без проблем ще заинтригува и най-малките зрители. Колкото до кафето ми, мисля, че няма проблем с него, а с навиците, със зависимостта от едно или друго, с повтаряемостта и с възприятието, че то е извор на енергия. Енергията е във вас, не в кафето. Правете нещата с осъзнат избор, а не по инерция и ще видите колко по-свободни ще се чувствате, необременени от такта на Системата, която за добро или за зло винаги се опитва да пригажда индивида към своите нужди, независимо, че тя произтича от обратната идея - човека да нагажда Системата според нуждите си.
#caffeine #nation #workers #working #class #global #economy #tic #tac #time #movement #masses #conpsiracy #mechanical #robots #automat #auto #society #bug #germany #big #picture #narcos #narcotic #drug #dependancy #society #mass #control #automation #robots #machine #кафе #кофеин #coffee

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
e-svilengrad.com
PR notes


TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Teen Station
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Zoya
PR notes


Stenata
PR notes


Time Heroes
PR notes


Арт Колеж
PR notes


Nuts Delivery
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018