08.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 DAVID FIELD
 CARLA LOPEZ
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2012      времетраене    14мин
жанр    Драма       технология    Игрално кино      тема    Съзнание Тъга
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 21 Декември 2013
Т ози филм е просто шедьовър. Което не е изненада, защото по него са работили изключителни професионалисти като Ben Bornstein (специални ефекти, 300) и Greg Silverman (визуални ефекти, Black Swan). Липсата на какъвто и да било текст е затруднила (а може би улеснила?) задачата им. Искам да дам кредит на авторът на музиката, Keith Gehle, защото успява да изкара всичката емоция от китарата си. Музиката му ни държи в напрежение, стряска ни, но и ни помага да усетим радостта на жената от красотата. Основната песен се казва Desert Song, може би защото в пустинята се изправяме срещу себе си и разкриваме истинската си същност. Няма пред кого да лъжем, за кого да слагаме маски или да се правим на каквото не сме.

Точно както жената, останала сама с времето, преминава през метаморфоза, след която се показва душата й.  Чиста, млада и красива. Една снимка на две усмихнати старици носеше заглавието "преди бяхме млади и красиви, сега сме само красиви". Не разбирам страха на човека от остаряването. Това не е същото като страха от смъртта. Хората и особено жените ги е страх, че ще спрат да са красиви. Не осъзнават ли, че красотата им просто се променя? Всяка бръчка носи в себе си история. Както африкански племена носят с гордост белези от битки и татуировки от победи, така всяка бръчка по лицата ни е част от историята ни - изпитание, което сме преминали или урок, който сме научили.

Филмът е спечелил първа награда на хорър фестивал, което ми е любопитно, защото въпреки няколкото стряскащи сцени не ми се стори като ужас. Гъсениците са много готини създания. Истински символ на трансформацията, която е основен движещ елемент на вселената. Има я в биологията, химията, физиката и математиката. Но както и да се променя, ако е по естествен път винаги запазва красотата в някаква форма.
#гъсеница #caterpillar #старост #стар #красота #жена #метаморфоза #пъшкул #metamorphosis #old #woman #cacoon #david #field #дейвид #филд #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018