10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 DAVID FIELD
 CARLA LOPEZ
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    14мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    —ъзнание “ъга
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тефан ƒобрев
публикувано на 21 ƒекември 2013
ози филм е просто шедьовър.  оето не е изненада, защото по него са работили изключителни професионалисти като Ben Bornstein (специални ефекти, 300) и Greg Silverman (визуални ефекти, Black Swan). Ћипсата на какъвто и да било текст е затруднила (а може би улеснила?) задачата им. »скам да дам кредит на авторът на музиката, Keith Gehle, защото усп€ва да изкара всичката емоци€ от китарата си. ћузиката му ни държи в напрежение, стр€ска ни, но и ни помага да усетим радостта на жената от красотата. ќсновната песен се казва Desert Song, може би защото в пустин€та се изправ€ме срещу себе си и разкриваме истинската си същност. Ќ€ма пред кого да лъжем, за кого да слагаме маски или да се правим на каквото не сме.

“очно както жената, останала сама с времето, преминава през метаморфоза, след ко€то се показва душата й.  „иста, млада и красива. ≈дна снимка на две усмихнати старици носеше заглавието "преди б€хме млади и красиви, сега сме само красиви". Ќе разбирам страха на човека от остар€ването. “ова не е същото като страха от смъртта. ’ората и особено жените ги е страх, че ще спрат да са красиви. Ќе осъзнават ли, че красотата им просто се промен€? ¬с€ка бръчка носи в себе си истори€.  акто африкански племена нос€т с гордост белези от битки и татуировки от победи, така вс€ка бръчка по лицата ни е част от истори€та ни - изпитание, което сме преминали или урок, който сме научили.

‘илмът е спечелил първа награда на хорър фестивал, което ми е любопитно, защото въпреки н€колкото стр€скащи сцени не ми се стори като ужас. √ъсениците са много готини създани€. »стински символ на трансформаци€та, ко€то е основен движещ елемент на вселената. »ма € в биологи€та, хими€та, физиката и математиката. Ќо както и да се промен€, ако е по естествен път винаги запазва красотата в н€каква форма.
#гъсеница #caterpillar #старост #стар #красота #жена #метаморфоза #пъшкул #metamorphosis #old #woman #cacoon #david #field #дейвид #филд #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018