14.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 IVAN MENDOZA
 NICK LASLOWICZ
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Германия       година    2013      времетраене    6мин
жанр    Документален       технология    FX ефекти      тема    Магия Технологии
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 7 Август 2013
T he Centrifuge Brain Project, макар и в момента да е в документално кино, защото няма по-добро жанрово определение (от  наличните), той е faux documentary. Говорил съм ви за този тип кино и преди в Project Kronos.

От друга страна, фактът, че един подрастващ до 12-13г би се вързал на този филм не знам дали е забавен или леко обезпокояващ. Нормално е, защото аналитичното и сравнителното мислене, чрез които средно интелигентен човек би казал: „това е невъзможно“, се развиват по-късно. Уви, изключения винаги има... Преди месец пуснах филма на една приятелка и тя взе, че ме попита със сериозен фейс „ама наистина ли, искам да ида там“. Тя си е умна, но може би от разсеяност просто се обърка (надявам се,). С това може би Centrifuge Brain Project е подходящ филм да си направите шега с някой, особено ако го изрежисирате с приятели, които да му разказват надъхано за въпросния парк. 
Сега по-сериозно. Този филм е създаден от Institute for Centrifugal Research, a най-отгоре на сайта, Nick Laslowicz (учен и CEO на института) е написал: „Gravity is a mistake. We work hard to correct it”… не знам по-сериозно от това накъде можем да дискутираме филма. Аз бях планирал да направя един кинематографичен анализ, но ми е твърде смешно в момента, за да се съсредоточа... http://www.icr-science.org Забавлявайте се и имайте предвид, че в дългосрочен план много такива други идеи са звучали за времето си абсурдни, но след години са се осъществявали, така че никога не можем да сме на 100% сигурни дали спекулативната наука няма да вдъхнови истинската такава. Трябва да обърна и специално внимание на наградите, които филмът е спечелил. :)
#the #centrifuge #brain #project #nick #laslowicz #germany #documentary #2013 #faux #фалшив #документален #игрално #кино #fx #effects #ефекти #германия # #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018