08.7 20:30ч
Пловдив
director  
producer & writer  
 Damiеn Rivera
 Damiеn Rivera
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    България       година    2019      времетраене    16мин
жанр    Драмедия       технология    Игрално кино      тема    Приятелство
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Светлана Тодорова
публикувано на 17 Март 2020
Ж енското приятелство е сложно нещо - изтъкано е от близост, обич, подкрепа, разбирателство, сред които се вплитат нишки раздразнение, неразбиране, лека завист, дребничко заяждане... Всичко това изненадващо създава здрава и устойчива тъкан, която устоява непокътната през годините. Прибягваме към нея на приливи и отливи в различните периоди от живота си. Понякога я губим и пак я намираме след време, когато ни потрябва. Женското приятелство е като членство в клуб с правила, които трябва да приемеш, за да бъдеш част от него.
И ето ги героините от филма на Деймиън Ривера, четири жени на средна възраст - красиви, уверени и забавни. Уязвими, изплашени и самотни. Четири жени, познаващи себе си, света и мъжете. Четири жени, борещи се за своето място, за своите желания, за мечтите си. Бранещи независимостта си, но и търсещи зависимостта, която би им донесла една връзка. Четири жени.
Харесва ми актьорският състав на този кратък филм,  действително е добър. Атмосферата, която създават четирите актриси е автентична и истинска. С лекота можем да си предствим тази шумна групичка, в която всички се смеят и говорят едновременно - и по някакво чудо, все пак се чуват и разбират. По интересен начин успяваме да разберем настоящата житейска ситуация, личната история на всяка от героините. Виждаме всяка от тях с проблемите и битките ѝ, с разочарованията и раните ѝ.
Клубовете по сходство и интереси са хубаво нещо. Срещаш разбиране и подкрепа, обогатяваш се духовно и емоционално, забавляваш се... Но трябва да спазваш и строги правила. Предателството се наказва сурово - с изключване. А в женския клуб да си щастливо влюбена когато другите са самотни, определено е предателство.
#четири #жени #на #път #за #уикенд #морето #четири #приятелки #лилия #маравиля #4 #жени #4 #women #4 #friends #lilia #maraviglia #weekend #sea #friendship #сложно #приятелство #сложни #отношения #страх #fear #complicated #relations

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018