06.8 20:30ч
София
director  
producer  
writer  

държава    България       година    2015      времетраене    9мин
жанр    Драма Романтичен       технология    Игрално кино      тема    Сложни взаимоотношения Отчуждение
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 31 Юли 2020
В това горещо лято, наситено с отминаващия стрес на Карантината, стреса на протестите и идващия стрес от все по-трудно предвидимото бъдеще, все със съпътстващи обществени сътресения, със сигурност много връзки и взаимоотношения са поставени на сериозни изпитания. Затова и появата на „Малки обяви“ в нашите регистри идва точно навреме.
Това е един къс проницателен филм, с дълъг остатъчен ефект.

Неочаквано, тази скромна продукция, заснета с очевидно малък екип, ни предлага едно първокласно кино преживяване. Проблематиката на филма е ясна и конкретна, а подхлъзването на зрителския ум – майсторско. В тази „случайна“ среща между двама непознати има нещо вълшебно романтично, и същевременно нещо нелепо, сякаш срещата е „като на филм“, макар и наистина да я гледаме на филм.
„Малки обяви“ ни представя две различни сюжетни линии. Едната, в която „тя търси, а той иска да намери“, а другата, в която „те вече са се намерили и искат отново да се изгубят един от друг в тълпата“. Удивително е как в 9 минути могат да бъдат събрани убедително и двете линии, при това съединени в историята на едни и същи герои.
Ако в началото на филма, си мислим, че това ще е поредната нереалистична свалка с елемент на преиграване, то в края откриваме за пореден път колко сложна и противоречива е любовта

Използвам думата „откриваме“, защото невинното начало на филма ни предлага и още нещо – двама все още необременени непознати, заиграващи се с тръпката на флирта. Те са млади, свежи, с две думи – подхождат си, лесно е да си кажем: какво ли би могло да се обърка… Е, разбираме какво може да се обърка, разбираме и, че това, че двама души изглеждат прекрасни заедно, не означава, че могат да са щастливи заедно.
… докато тя вярва, че един брак все още може да бъде спасен.

От розов и поетичен, филмът става тежък и реален. Постилайки ни една завръзка, изведнъж се обръща и се оказва, че ставаме свидетели на една същинска драма с привкус на безнадеждност. Наистина ли са несъвместими? Един интересен въпрос, който възниква е наистина ли става въпрос за несъвместимост или за нежелание на човек да се променя към по-добро?
Началото на филма ни показва как през малките обяви, търсенията на двама непознати ги събират заедно. Краят ни показва, че те още не са намерили това, което търсят, и търсенето им по всяка вероятност ще продължи.
Какво е търсенето, ако го няма и намирането?!
 
#любов #връзка #брак #трудни #взаимоотношения # #отчуждение

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018