10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
director  
producer  
 Geoffrey Taylor
 Fiona Lamptey
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2014      времетраене    14мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    »зрастване
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 21 Ќоември 2015
¬ ерата на динамичното кино, в което цветове, движение и мащаби се надпреварват да впечатл€т окото, „Close" е тих, дълбок и докосващ онези струни, които потрепват при вс€ка мисъл за кра€ на всичко. √олеми€т край. ј къде е той? —ъществува ли изобщо? »зправ€нето пред смъртта е предверието към кра€ или ново начало? “ези въпроси н€мат значение, защото Close" не е философски прочит. “ози филм ни постав€ в позици€та на невидим наблюдател, ставащ свидетел на изключително лични€ и разтърсващ момент за един млад човек.
 
‘илмът ни превръща в свидетели на събитие, което зас€га дълбоко всеки един от нас. “очно тук, режисьорът Geoffrey Taylor навлиза умело в много конкретен аспект на ситуаци€та – миговете с мъртвото т€ло след откриването му. „арли е в седмицата на тринайсети€ си рожден ден, а животът му поднас€ това... ‘ини€т и спокоен ход на сюжета ни позвол€ва да усетим тишината и самотата, ко€то го обгръща. ‘илмът не ни наслагва емоции, не ни води към едни или други изводи. “ой просто ни потап€ в тежките мигове на едно момче, сблъскващо се със смъртта. “ези мигове ще го промен€т като личност. ўе го направ€т по-силен. ўе му позвол€т да оцени нещата по друг начин, защото именно това е иносказателни€т елемент във филма – близост. “ази физическа близост, ко€то последва след периода, в който „арли тр€бваше просто да приеме факта и да се изправи срещу него, беше нещо, което двамата са изгубили през годините. Close" е трибют не само към тези, които са минали през изпитанието да намер€т свой починал родител, но и към всички нас. ≈дна добра дума, една прегръдка, един жест към хората, които обичаме... не е много.
 
Close" не е истори€ със завършек, а е прежив€ване. — това е ценен и е забележителен успех за Geoffrey Taylor, защото кинематографи€та е съвършена. “очно такава, каквато би тр€бвало да е за толкова емоционално въздействащ и личен за всеки зрител сюжет. «атова филмът е оценен на високо ниво на над двайсет световни фестивала, като и в момента участва в състезателни селекции във ¬еликобритани€,  амбоджа, ”крайна, ѕолша, √ермани€ и Ѕразили€. ”спех!
#close #Geoffrey #Taylor #Fiona #Lamptey #drama #usa #live #action #bfi #london #2015 #father #son #charlie #sad #death #life #lesson #житейски #урок #философи€ #баща #син #смърт #смърт #на #баща #мъдрост #wise #урок #живот #тъжен #филм #чарли #сащ #драма #близо #близост

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018