04.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 MATTHEW JENKIN
 Ninja Milk
 MATTHEW JENKIN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Австралия       година    2012      времетраене    11мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ясен Таха
публикувано на 29 Март 2014
К акъв брилянтен австралийски „ром ком“! Толкова добре въздейства, че да ти оправи деня и да те накара де се усмихнеш. Защо? Защото посланието е такова, че, едва ли не, ти казват „Споко, не се коси! Животът продължава. :)“. Всички сме имали трудни раздяли, а сигурно и някои от нас и ще имат занапред, но тук ни учат на един лек, който бързо да ни върне в реалността и да ни накара да спрем да се оплакваме и “bitch-ваме”.

Първо, актьорската игра е на ниво. Има само трима персонажи, но и тримата показват изкуството да си комедиен актьор, което понякога  е по-трудно от драматичния. Melanie (Matilda Brown) се превъплъщава в жена, която професията и е, от своя страна, да изпълнява различни роли, за да задоволи клиента си. Не, не става дума за компаньонка, което обаче беше първото ми впечатление, когато Michael (Alan Dukes) се обажда по телефона и казва „Искам да поръчам момиче“. Той от своя страна играе стереотипния мъж под чехъл и началните close-up кадри на орнаменти в къщата му, доказват и това какъв чистник е.

Cockatoo е и филм за искането на човек да чуе неизреченото, че да може да продължи напред. Това е нормално, защото всеки иска да разбере какво ще се случи в края и затова чака рекламите, антракта или да отмине контрольора, когато чете в градския. Аз си признавам, че в това отношение си приличам с Michael, но мисля и, че и всички сме. Също и тук се засяга проблемът, с това, че не можем просто да заменим даден човек. Колкото и добра да е Melanie, тя не може да запълни напълно празнотата оставена от бившата на Michael. Та тя дори не може да изкара добър британски акцент!

Може момчетата да не се изразяват така, но в момента съм повлиян – историята е сладка. Жегва те „ей тук“ (соча си сърцето). Но това не е само мое мнение, ами е и на множеството фестивали, на които филмът е участвал, и на които е печелил награди, като, например,  Flickerfest (Австралия), Outbox International Film Festival (Ливан). Браво, Matthew Jenkin!

Излъгах за британския акцент – в края тя се справя порядъчно добре и с думите си действа на Michael, както би му подействала кофа студента вода – освежаващо и отрезвяващо. Или крясъка на мъртвата птицата Cockatoo,която тя е трябвало да играе при бивш клиент. А все пак разбираме, че този клиент след това е намерил друга птица. :)
#australia #cockatoo #love #heartbreak #австралия #любов #сърце #разбито #matthew #jenkin #ninja #milk #chick #мацка #секс #sex

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018