11.8 21:00ч
Трявна
director & writer  
producer  
 Patricia Font
 Escac Films
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Испания       година    2014      времетраене    13мин
жанр    Романтичен Драма       технология    Игрално кино      тема    Любов Сложни взаимоотношения
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Светлана Тодорова
публикувано на 2 Ноември 2018
N ever mind the pain
'Cause love can only heal
If only you could trade the dark for light it might reveal
That there's a place inside
Don't be afraid to feel
'Cause love can only heal"

Myles Kennedy, Love Can Only Heal  
 
Клишето, наречено любов. Не е за вярване как губим всякаква оригиналност и мярка когато обичаме. Изведнъж на показ излизат качества, които не сме знаели или пък не сме искали да имаме. Ставаме досущ като всички влюбени, като милиарди в човешката история, познали това чувство. Банални сме в усещането си, че сме уникални, че всичко това става тук и сега за пръв път, само с нас, само и единствено с нас.

Клишираността на нещата, които ни се случват обаче, не ги прави по-лесни. Когато губим любовта си, страдаме съвсем оригинално и по своему и раните остават дълго - уж заздравяват, а пък продължават да болят, уж забравяме, а пък не спираме да мислим, уж сме приключили, а пък продължаваме да се връщаме.

Филмът на Patricia Font ни потапя в тези заплетени човешки емоции. Добрите диалози умело предават миналото на героите и ни показват най-болезнените теми във връзката им. Актьорите изграждат автентична атмосфера, при която очите, усмивките, движенията, докосванията казват много повече, отколкото устните изричат. Можем ясно да усетим кълбото от чувства между тях - спомените, нуждите, болките, раните, разминаванията, съжаленията... И неуместността на всичко това, безвъзвратната загуба, невъзможността за завръщане. Всеки от тях знае, че трябва да продължи напред. Че прегръдката им е окончателно сбогуване - с онова, което е можело да се случи, ако срещата им се беше състояла в правилния момент, с хората, които са били някога и никога повече няма да бъдат. Сбогуване с възможното, но неосъществимо бъдеще. С пропуснатото, изгубеното, несбъднатото. И необременени, искрени, лишени от преструвки, телата с лекота изричат същественото - всичко е приключило, но нищо не си е отишло. И ще остане, защото го е имало.

Да... Любовта. Гледаме, слушаме и мечтаем за нея, искаме я, търсим я и копнеем. Привлечени сме от нея като пеперуди от пламъка на свещ. Амурчета, Аполоновци, Венери и Афродити. Сърчица, зайчета, балони и свети Валентиновци. Не се подвеждайте и не се заблуждавайте! Любовта е като смъртта: намира те, където и да се скриеш, не ти оставя право на избор, абсолютно безмилостна е и не знае пощада.

В една красива песен се пее, че любовта може само да те излекува. О, да, това несъмнено е вярно. Любовта с лекота те лекува от много неща - от гордост, надменност и самоувереност, от егоизъм и егоцентризъм и от какво ли още не. Обаче кой ще те излекува от любовта? На този въпрос поетите не дават отговор. Нито пък закръгленките бебета с лъковете прилагат към стреличките си някакво "Ръководство за правилно и безболезнено отстраняване при нужда". Но стига патетика и хленч, същественото е това - never mind the pain, never mind...
#love #meeting #couple #frustration #любов #среща #раздяла #двойка #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018