15.11 16:00ч
ѕловдив
director & writer  
producer  
 Patricia Font
 Escac Films
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    »спани€       година    2014      времетраене    13мин
жанр    –омантичен ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    Ћюбов —ложни взаимоотношени€
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—ветлана “одорова
публикувано на 2 Ќоември 2018
N ever mind the pain
'Cause love can only heal
If only you could trade the dark for light it might reveal
That there's a place inside
Don't be afraid to feel
'Cause love can only heal"

Myles Kennedy, Love Can Only Heal  
 
 лишето, наречено любов. Ќе е за в€рване как губим вс€каква оригиналност и м€рка когато обичаме. »зведнъж на показ излизат качества, които не сме знаели или пък не сме искали да имаме. —таваме досущ като всички влюбени, като милиарди в човешката истори€, познали това чувство. Ѕанални сме в усещането си, че сме уникални, че всичко това става тук и сега за пръв път, само с нас, само и единствено с нас.

 лишираността на нещата, които ни се случват обаче, не ги прави по-лесни.  огато губим любовта си, страдаме съвсем оригинално и по своему и раните остават дълго - уж заздрав€ват, а пък продължават да бол€т, уж забрав€ме, а пък не спираме да мислим, уж сме приключили, а пък продължаваме да се връщаме.

‘илмът на Patricia Font ни потап€ в тези заплетени човешки емоции. ƒобрите диалози умело предават миналото на героите и ни показват най-болезнените теми във връзката им. јктьорите изграждат автентична атмосфера, при ко€то очите, усмивките, движени€та, докосвани€та казват много повече, отколкото устните изричат. ћожем €сно да усетим кълбото от чувства между т€х - спомените, нуждите, болките, раните, разминавани€та, съжалени€та... » неуместността на всичко това, безвъзвратната загуба, невъзможността за завръщане. ¬секи от т€х знае, че тр€бва да продължи напред. „е прегръдката им е окончателно сбогуване - с онова, което е можело да се случи, ако срещата им се беше състо€ла в правилни€ момент, с хората, които са били н€кога и никога повече н€ма да бъдат. —богуване с възможното, но неосъществимо бъдеще. — пропуснатото, изгубеното, несбъднатото. » необременени, искрени, лишени от преструвки, телата с лекота изричат същественото - всичко е приключило, но нищо не си е отишло. » ще остане, защото го е имало.

ƒа... Ћюбовта. √ледаме, слушаме и мечтаем за не€, искаме €, търсим € и копнеем. ѕривлечени сме от не€ като пеперуди от пламъка на свещ. јмурчета, јполоновци, ¬енери и јфродити. —ърчица, зайчета, балони и свети ¬алентиновци. Ќе се подвеждайте и не се заблуждавайте! Ћюбовта е като смъртта: намира те, където и да се скриеш, не ти остав€ право на избор, абсолютно безмилостна е и не знае пощада.

¬ една красива песен се пее, че любовта може само да те излекува. ќ, да, това несъмнено е в€рно. Ћюбовта с лекота те лекува от много неща - от гордост, надменност и самоувереност, от егоизъм и егоцентризъм и от какво ли още не. ќбаче кой ще те излекува от любовта? Ќа този въпрос поетите не дават отговор. Ќито пък закръгленките бебета с лъковете прилагат към стреличките си н€какво "–ъководство за правилно и безболезнено отстран€ване при нужда". Ќо стига патетика и хленч, същественото е това - never mind the pain, never mind...
#love #meeting #couple #frustration #любов #среща #разд€ла #двойка #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018