14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 RYAN DUFFY
 VICE MEDIA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2011      времетраене    35мин
жанр    ƒокументален       технологи€    »грално кино      тема    ¬раждебност ѕрестъпление
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
« а ёжна јмерика знаем изключително малко, най-вече, че се говори предимно испански, има н€какви монументи със стойността на пирамидите в √иза и, че кокаина идва от оттам. ћного хора дори не зна€т, че единствената колони€ на ѕортугали€ е Ѕразили€, а всички останали страни са »спанци. Ќо, по-интересното е, че разликата между отделните страни е много по-сериозна, отколкото на пръв поглед изглежда. ћоже би ние ги виждаме т€х, така както те си представ€т Ѕалканите – като едно. „или например икономически не само, че е доста стабилна и сравнително добре развита държава като ц€ло, но там в н€кои отношени€ са по-напреднали. ¬ супермаркетите например храната е изключително качествена и значително по-евтина. ѕлодовете и зеленчуците са в изобилие, вредните храни са отделени. “ам бързите вериги не се предпочитат.
 
¬ съседна  олумби€ например положението е коренно различно. ѕоследните 60 години страната е практически в състо€ние на гражданска война. ћакар на пръв поглед да изглежда страна като вс€ка друга, в такива общества политиката е много трудна и там на практика не могат да оцеле€т далновидните хора с идеи за бъдещето на страната.  орупци€та е вирусът, който ги смазва и там оцел€ват само хора с връзки с лобитата и бизнес интересите. » най-вече интересите на един конкретен сектор – наркотиците. ¬  олумби€ те са навс€къде, разбиват живота на десетки хил€ди хора по най-различни начини. ѕокрай това и престъпността е значително по-висока, нещо, което е проблем изобщо за Ћатино американски€ св€т. ¬ ћексико положението е още по-тежко.
 
¬  олумби€ скополаминът се намира изключително р€дко, но за сметка на това е ефективен начин да извършите престъпление по начин, по който не могат да ви осъд€т. ѕредставете си една €ка мацка, излиза в н€кой бар, избира си н€кой, който видимо е по-платежоспособен, отива при него, флиртува, бързо събужда зв€ра в него, тръгват към дома му, и по път€ целувайки се, той изведнъж става друг човек. “€ си е сложила скополамина в носа, като предварително го е запушила, за да не го употреби т€ самата. ќще при първата целувка, той вдишва без да разбира, защото той н€ма мирис и вкус. —амо миризмата му е достатъчна да въздейства следващите н€колко часа. ќттогава насетне той продължава да е адекватен и със себе си, но става неспособен да правилна преценка. “€ спира да функционира. јко вие му кажете да ви припише апартамента си или да се наръгате с нож ще го направите, защото ще сте убедени в правилността на тези действи€. ѕо този начин много хора загубват материалните си активи (банкови сметки, имоти, бижута, мебели, всичко), а н€кои загубват и живота си – зависи колко далеч ще стигнат хората, които са ги дрогирали.  огато изгледах този филм изпитвах едно – благодарност, че съм се родил по земи, където има все пак н€какви граници и хората не стигат толкова далеч в желанието си да извършат престъпление върху/чрез други хора.
#—јў #2011 #RYAN #DUFFY #VICE #MEDIA #Columbias #Devil #Breath #документален #филм #игрално #кино #documentary #colombia #колумби€ #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018