17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 GREGORY DAMOUR
 ESMA
 MAXIME ENTRINGER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2008      времетраене    7мин
жанр    „ерен хумор       технологи€    3D анимаци€      тема    »зборът
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 јвгуст 2013
¬ главата (Dans La Tête, от фр. език) е от онези късометражки, които можем да подминем ей така, просто като поредната забавна анимаци€. Ќо защо не тр€бва да го правим точно в този случай? «ащото този филм тр€бва да стигне до президента ќбама. ѕонеже ескалирах прекалено бързо, ще об€сн€.

—ъдбата на јнтоан е да умре в този ден. “ова е сигурно колкото е мокра водата. Ќо преди да го пуснат в ра€ той се налага да направи избор. “р€бва да избере любовта пред войната. Ќ€ма значение колко героично ще се хвърли в бо€ или за каква кауза. ѕропитата с героизъм и патриотизъм, надъхваща за самоубийство реч на генерала е стандартен метод на всички пълководци. Ѕез значение за ко€ държава се биеш, ти умираш за родината. ј врагът ти умира за неговата. ¬сички са щастливи, хайде към ра€!

Ќо според Maxime Etringer, ако не си наред с главата, не можеш да влезеш. ƒали не може да се намести будистката теори€ за прераждането? —поред т€х се прераждаш и ставаш все по-добър и по-добър, докато не осъзнаеш напълно, че отговорът е любов. » портите се отвар€т.

ѕонеже съм фен на числата - взимаме тези, които ангелът споменава. ѕредстав€ме си, че са членове във френската конституци€ - 6, 12, 21 - (4ти абзац) http://www.assemblee-nationale.fr/english/index.asp#II —ъбираме тези неща накуп и с оказва, че министър председател€т на ‘ранци€ може да € превземе във всеки един момент и да си прави каквото поиска. яко а?

ќбратно за този филм - войните се€т смърт на бойното поле и скръб при близките.  ‘ренски€т късометраж, дело на студентите от ESMA (Grégory DAMOUR, Maxime ENTRINGER, Anthony GILLES и Allan SELLIER), критикува това по много тънък, но и забавен начин.  олкото и да сме цивилизовани, анимирано човече, което умира по брутално нелепи начини винаги ще ни разсмива, защото ако се замислите чувството за хумор с вс€ко изминало поколение става все по-цинично, по-директно, по-вулгарно и по-черно. ƒнес да се шегуваме със смъртта в доста случай е забавно. Speaking of which, покрай този филм се сетих и филма, в който смъртта си купува лимонада. —ериозно > Death Buy Lemonade :)
#esma #dans #la #tete #в #главата #3д #анимаци€ #черен #хумор #3d #animation #black #dark #humor #filosophy #философски #gregory #damour #maxime #etringer

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018