05.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 GREGORY DAMOUR
 ESMA
 MAXIME ENTRINGER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2008      времетраене    7мин
жанр    Черен хумор       технология    3D анимация      тема    Изборът
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 14 Август 2013
В главата (Dans La Tête, от фр. език) е от онези късометражки, които можем да подминем ей така, просто като поредната забавна анимация. Но защо не трябва да го правим точно в този случай? Защото този филм трябва да стигне до президента Обама. Понеже ескалирах прекалено бързо, ще обясня.

Съдбата на Антоан е да умре в този ден. Това е сигурно колкото е мокра водата. Но преди да го пуснат в рая той се налага да направи избор. Трябва да избере любовта пред войната. Няма значение колко героично ще се хвърли в боя или за каква кауза. Пропитата с героизъм и патриотизъм, надъхваща за самоубийство реч на генерала е стандартен метод на всички пълководци. Без значение за коя държава се биеш, ти умираш за родината. А врагът ти умира за неговата. Всички са щастливи, хайде към рая!

Но според Maxime Etringer, ако не си наред с главата, не можеш да влезеш. Дали не може да се намести будистката теория за прераждането? Според тях се прераждаш и ставаш все по-добър и по-добър, докато не осъзнаеш напълно, че отговорът е любов. И портите се отварят.

Понеже съм фен на числата - взимаме тези, които ангелът споменава. Представяме си, че са членове във френската конституция - 6, 12, 21 - (4ти абзац) http://www.assemblee-nationale.fr/english/index.asp#II Събираме тези неща накуп и с оказва, че министър председателят на Франция може да я превземе във всеки един момент и да си прави каквото поиска. Яко а?

Обратно за този филм - войните сеят смърт на бойното поле и скръб при близките.  Френският късометраж, дело на студентите от ESMA (Grégory DAMOUR, Maxime ENTRINGER, Anthony GILLES и Allan SELLIER), критикува това по много тънък, но и забавен начин. Колкото и да сме цивилизовани, анимирано човече, което умира по брутално нелепи начини винаги ще ни разсмива, защото ако се замислите чувството за хумор с всяко изминало поколение става все по-цинично, по-директно, по-вулгарно и по-черно. Днес да се шегуваме със смъртта в доста случай е забавно. Speaking of which, покрай този филм се сетих и филма, в който смъртта си купува лимонада. Сериозно > Death Buy Lemonade :)
#esma #dans #la #tete #в #главата #3д #анимация #черен #хумор #3d #animation #black #dark #humor #filosophy #философски #gregory #damour #maxime #etringer

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018