27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
јЌ»ћј“ќ–»  

държава    “айланд       година    2013      времетраене    6мин
жанр    ‘ентъзи       технологи€    јнимаци€      тема    ƒруги реалности Ѕунт
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
јтанаска „олакова
публикувано на 3 ќктомври 2015
ƒ ействието на тази неверо€тно забавна и оригинална 2D анимаци€ ни пренас€ на малък остров около Ѕермудски€ триъгълник, където се намира училището за всички възможни събирачи на души – Death school. јкадеми€та е направена с цел да обучи децата на јнубис, —мъртта, както и други божества и персонажи от европейската и китайската митологи€, да наслед€т своите бащи в „особената” им професи€.

Deathigner е не само една от поредните анимации, а една от изненадващо оригиналните и сполучливи анимации, идваща не от къде да е, а от “айван – и то от студенти! Ќеверо€тно изпълнение, визи€ и сюжет. “айван може само да се гордее с подобна къса анимаци€ – забавен, увлекателен и какви ли не още синоними могат да се изреждат за този филм.

ƒори и в този си вид сюжетът е изключително сполучлив, а за неговото перфектно изобраз€ване – дори н€ма нужда да се споменава. “ова, обаче, не е достатъчно за студентите от Ќационални€ “айвански университет по изкуства, отговорни за сътвор€ването на тази лента. «а подслаждане на сюжета Tzu-Hsuan Fei ни представ€ ћалката —мърт или Little Death, който има необ€снима мани€ по направата на различни и стилни дрехи.

ѕървата задача пред младежите е да вземат душата на заек. ƒокато другите митологични наследници се справ€т отлично с поставеното им упражнение, то Little Death е зает с правенето на розова панделка за зайчето. ¬ пълен разрез с повелите на баща си, малки€т събирач на души, следва собственото си призвание.

ѕодобен сюжет ни изглежда забавен, дори естествен в контекста на европейски€ индивидуализъм. ƒали, обаче, картината би била същата, полагайки € в едно източно съзнание, което по презумпци€ е насочено към колективното, залагайки в най-гол€ма степен на основополагащата рол€ на семейството и авторитетността на родител€?

¬ този смисъл Deathigner е елегантно напомн€не, затова как вс€ко едно дете има стремеж към преоткриване на себе си, както и собствен, отвъд наложени€ му от родители, общество и други социални и културни норми, път. ¬ анимаци€та драматичното е поднесено по забавен и лек начин, цел€що да провокира зрителите чисто визуално, без наличието на какъвто и да е диалог.
јтаката към наложените стереотипи се осъществ€ва посредством акта на Little Death в направата на рокл€ за момичето призрак, действието по метафоричен начин опозиционира на наложилото се грубо „събиране на души” и в контекста на изградени€ сюжет завършва чрез ескортирането на вече доволното и облечено момиче към светлината.

¬ заключение може да се посочи, че дори и без анализ и осмисл€не на н€кои специфични моменти от сюжета, Deathigner е пример за отлична анимаци€ във всеки един аспект, дори образец за визуална, музикална и сюжетна симбиоза. 
#ћалката #—мърт #Deathigner #Death #God #Training #Group #Little #Death #÷у-’уан #‘ей #Tzu-Hsuan #Fei #я-„у #—у #Ya-Chu #Hsu # е-„ин #„ан #Ke-Ching #Chang #анимаци€ #animation #късометражно #кино #short #film #“айван #Taiwan #митологи€ #mythology #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018