25.8 21:00ч
¬елико “ърново
филм на  
 »Ќ≈ћј“ќ√–ј‘»€  
ћ”«» ј  

държава    Ѕългари€       година    2011      времетраене    5мин
жанр    “рилър       технологи€    „ерно бели      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
јнгел »ванов
публикувано на 16 јвгуст 2014
  огато нечисти€т дух излезе от човека, той минава през безводни места и търси спокойствие; и като не намери, казва, ще се върна в къщата си отдето съм изл€зъл.
» като дойде, намира € пометена и наредена.
“огава отива и взема със себе си седем други духове, по-зли от него, и като вл€зат, живе€т там; и последното състо€ние на он€ човек става по-лошо от първото.”
 
Ћука 11:24-26
 
Ѕиблейски€т разказ може да вдъхнови и тъмни сюжети. Ќай-лошото на демоните е, че са безсмъртни. » че н€ма нищо добро в т€х. Ѕитката е индивидуална и всепродължаваща. Ўосето е вечно. ѕътуването е метафора на живота. «адната седалка с пръкващи се зловещи сили са далечно-близките човешки глъбини. ѕон€кога в т€х има вина, а друг път мрак – абстрактен, тотален, физически. “ъкмо в тъмното е люлката на диаболичното. —ветлото, нерадостно, голо поле е арената на съвестта. ÷ветовете са решени – б€л и черен – воюват Ќастъпващото зло и ѕротиворечивото добро. ƒобро, което тр€бва да убива. ƒобро, облечено в черно …
 
ј може би убиваме в другите онова, което не понас€ме в себе си …
 
јктьорът јсен  укушев прави впечатл€ваща рол€. Ѕлизките планове и изобщо реакциите му са предизвикателството, с които той несъмнено се справ€. »стинска драматурги€ на лицето. ќсобено в контрапункта между ехидната подканваща усмивка на неумиращата жертва и мрачната решителност на протагониста-убиец. Ќ€къде там витае и страхът. ћакар действието да е рутинно, той всеки път се поднов€ва в очите.
 
”влекателна камера на √еорги –айков. »зключителни музика и звуков дизайн на ƒимитър ¬еличков-Ўмидт. ћузикалната тема пресича и надгражда тишината в подход€щ момент – движението. Ўумовите атрибути на злокобното персонифицирано присъствие подсказват новата му по€ва. “рилърът е оправдан като жанр.
 
ѕът€т н€ма край, което неминуемо означава, че ще има още тунели …
 
јлександър ≈тимов всъщност е един от най-добрите монтажисти в българското пълнометражно кино. — неговото име са свързани филми като “ћила от ћарс”, “ѕрогноза”, “„ужденецът”, “÷ветът на хамелеона” и др. —ашо е работил и върху фестивални€ хит на ћай€ ¬иткова “¬иктори€”, който широката публика у нас чака с нетърпение. “ƒемони” е негов личен проект – освен че е автор на иде€та, това е и режисьорки€т му  дебют. » за жалост – единствено негово бижу …
 
«ащото съвсем наскоро се сбогувахме със —ашо. “ук авторът ще си позволи н€колко думи за „овека и “вореца. Ѕързам да кажа, че с него никога не сме били големи при€тели. Ќо в известен период б€х свидетел на √ол€мото му сърце. “огава —ашето, заедно с още н€колко по-опитни майстори, помагаше на нас студентите, които по това време правехме едно слабоизвестно, но кадърно и величаво предаване “ у- у ѕрезареждане”. ƒокато монтираше най-успешните български филми, виждаше смисъл да помага и на нас келешите. “акъв човек беше —ашо. ѕомн€ как с него,  ито, ѕешо и ¬орце прекарвахме дните около монтажната в 34-та ста€ на ‘акултета по журналистика към —”. ’убаво си прекарвахме …  огато —ашето бачкаше или говореше, имаше страст в очите. √ореше за киното, идеите, изкуството и живота. — моите близо 2 метра изглеждаше, че го зап€м отвисоко, а всъщност през ц€лото време го възприемах като ментор и внимавах да попивам. ќт него и от останалите. ¬ечер ни водеше в старото “ћохито”, където го посрещаха “по пантофи”, защото за всички беше свой. ¬сички обичаха —ашо.
 
—ега си давам сметка, че пон€кога ангелите разказват за демоните … ¬€рвам, че е намерил своето светло м€сто и н€къде там.
#александър #етимов #демони #дебют #дебютен #късометражен #филм #bg #bulgaria #thriller #alexander #etimov #2011 #first #debut #трилър #игрално #кино

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018