22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–» » —÷≈Ќј–»—“»  
&  
продуцент  

държава    —јў       година    2013      времетраене    10мин
жанр    „ерен хумор ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема    —трах
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 6 јвгуст 2014
илмите за двойки, било то романтични или смешни и романтични, формират доста сериозен д€л от общи€ брой филми, същевременно този жанр е сравнителнно ограничен като възможни и реалистични сюжети, тъй като все се върти около бита, отношени€та и характерите на мъж и жена, опитващи се да постигнат онази хармони€, с ко€то най-често завършват американските филми. — други думи, тези филми често не представ€т нови проблеми, а предъвкват вече познати такива до степен, в ко€то превъзпитават аудитори€та, че тези проблеми е нормално да ги има (т.е. не е нормално да ги н€ма, а американците са крайни „нормалисти“). «а американците това въздействие, което оказват е ключово, защото тези филми се съсредоточават върху микросвета на човека, там където хората често търс€т готови решени€ отвън, а в дългосрочен план постав€ и културен модел, по който хората да съжителстват по двойки. »менно затова, тези филми продължават да са търсени, независимо, че нищо ново не показват.
 
јко горното обобщение важи в пълна сила за пълнометражното кино на база заглави€та из кино веригите в ≈вропа последните 10 години, то за късометражното, за щастие, истината е друга. Dinner with Holly е добър пример за хем достатъчно симплифицирано и изчистено действие, че да задоволи масови€ вкус, хем със „ступорен“ край, който изкарва филма от познатите клишета и предизвиква онзи импулс у онези хора, разпознаващите се в героите, нужен им да преосмисл€т връзката със себе си. «ащото, ако тр€бва да сме честни, единствената причина да се стигне до тази ситуаци€ е, защото и двамата (двойката) са заглъхнали вътрешните им първични усещани€ и прав€т всичко през конструкта на рационализма си, а по този начин е почти невъзможно да постигнат онова състо€ние, в което да усещат правилно хората около себе си и всичко да се случва от само себе си, без да го обмисл€т предварително. “ова €сно се разбира от невъзможността им да предразположат при€телката им към тройка без да се налага да констатират целта си като съобщение по новините и стреса, който изпитват при дори малкото излизане от утъпканата пътека.
 
–ежисьорите и сценаристи Josh Crockett и Dan Sinclair очевидно работ€т чудесно в тандем, защото на всичко са уцелили правилни€ баланс. ‘илмът безскрупулно навлиза в интимните моменти на двойката, но и не прекрачва границата на вулгаризма. ќт една страна те иронизират героите, но от друга ни кара като наблюдатели да им съчувстваме за дупката, в ко€то са изпаднали. ƒвамата очевидно са осъзнали, че имат проблем, но същевременно виждаме, че те са неспособни изобщо да вникнат в същината на проблема, защото мирогледа им, с който са достигнали до тези личности е стъпил на грешна основа. ќт друга страна, с незавършени€ си тих край, в който чуваме само потракването по чини€та, доста добре можем да се позамислим за нас самите. ¬сичко е тук и сега.
#dinner #with #holly #JOSH #CROCKETT # #EXPLOSIVE #BOLTS #DANIEL #SINCLAIR #2013 #—јў #USA # #комеди€ #романтична #romantic #comedy #relations #relationships #гадже #любов #проблеми #problems #тройка #threesome #sex #секс #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018