14.7 20:30ч
Пловдив
КИНЕМАТОГРАФИСТ  
 STEPHEN SCHUSTER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2013      времетраене    10мин
жанр    Философски       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ангел Иванов
публикувано на 17 Март 2014
Д ори когато сядам да пиша този текст, си давам сметка, че понякога началото е по-лесно за писане от финала. Как ли ще свърши всичко?
 
Жанрът на филма може да се определи като неоноар. А може и да не се определя никакъв жанр. В услуга на първото – в Distraction определено присъства образа на femme fatale, в случая свръхсексуална проститутка, чието време е пари. Куршум в стомаха за такива като нея.
 
Мой фаворит обаче е образът на Продуцента. Дебел пич, който никога не харесва нищо. Пуфти с апломб и раздава забележки както опрощение. Куршум и за него.
 
Докато зяпах, си мислех за великия Джак Керуак, смесвал бира, уиски и бензедрин, докато пише... и за да пише. Героят тук също завихря бури в чашата, а бучките лед  удрят по стъклото както токчетата на ласкавата курва по тротоара. Диетичната кола, творческото усамотение и пошлото писане са за слабаците. Останалите се разсейват, дори когато умират. Светът и изкуството им принадлежат.
 
Темпорално разказът дава на късо, досущ като помраченото съзнание на автора. Болезнено се опитваш да подредиш фрагментите от живота си и епизодите от сценария. Не се получава. Не е ясно какво точно се случва. Но още на рецепцията в магистралния мотел става ясно, че нашият човек е съвсем сам и това се чете в реакцията на съдържателя на ебалника (впрочем, куршум и за него!). Кой по дяволите оставя проститутката в колата, докато си поръчва стая? Нататък, всичко останало е въображение, а асоциациите със Стивън Кинг и неговите полудяващи пишещи люде е най-нормалното нещо.
 
Режисьорът Stephen Schuster като немалко независими кинаджии има сериозни трудности с осигуряването на финанси за своя проект. В момент, в който жена му е бременна в осмия месец, той е на ръба на банкрут заради ненадейно раздулия се бюджет. Очевидно въпросът "Как ще завърши това?” наистина го е вълнувал. Но всичко е добре, когато свършва добре и когато филмът е добър. А освен всичко, пичът снима музикални клипове (акцент: “Your Decision” на Alice In Chains) и дори има опити в документалното кино. Така се прави!
 
Куршум за страхливците...
#Distraction #Stephen #Schuster #Angel #script #сценарий #end #финал #2013 #usa #сащ #prostitute #проститутка

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018