14.12 19:30ч
—амоков
 »Ќ≈ћј“ќ√–ј‘»—“  
 STEPHEN SCHUSTER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2013      времетраене    10мин
жанр    ‘илософски       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
јнгел »ванов
публикувано на 17 ћарт 2014
ƒ ори когато с€дам да пиша този текст, си давам сметка, че пон€кога началото е по-лесно за писане от финала.  ак ли ще свърши всичко?
 
∆анрът на филма може да се определи като неоноар. ј може и да не се определ€ никакъв жанр. ¬ услуга на първото – в Distraction определено присъства образа на femme fatale, в случа€ свръхсексуална проститутка, чието време е пари.  уршум в стомаха за такива като не€.
 
ћой фаворит обаче е образът на ѕродуцента. ƒебел пич, който никога не харесва нищо. ѕуфти с апломб и раздава забележки както опрощение.  уршум и за него.
 
ƒокато з€пах, си мислех за велики€ ƒжак  еруак, смесвал бира, уиски и бензедрин, докато пише... и за да пише. √еро€т тук също завихр€ бури в чашата, а бучките лед  удр€т по стъклото както токчетата на ласкавата курва по тротоара. ƒиетичната кола, творческото усамотение и пошлото писане са за слабаците. ќстаналите се разсейват, дори когато умират. —ветът и изкуството им принадлежат.
 
“емпорално разказът дава на късо, досущ като помраченото съзнание на автора. Ѕолезнено се опитваш да подредиш фрагментите от живота си и епизодите от сценари€. Ќе се получава. Ќе е €сно какво точно се случва. Ќо още на рецепци€та в магистрални€ мотел става €сно, че наши€т човек е съвсем сам и това се чете в реакци€та на съдържател€ на ебалника (впрочем, куршум и за него!).  ой по д€волите остав€ проститутката в колата, докато си поръчва ста€? Ќататък, всичко останало е въображение, а асоциациите със —тивън  инг и неговите полуд€ващи пишещи люде е най-нормалното нещо.
 
–ежисьорът Stephen Schuster като немалко независими кинаджии има сериозни трудности с осигур€ването на финанси за сво€ проект. ¬ момент, в който жена му е бременна в осми€ месец, той е на ръба на банкрут заради ненадейно раздули€ се бюджет. ќчевидно въпросът " ак ще завърши това?” наистина го е вълнувал. Ќо всичко е добре, когато свършва добре и когато филмът е добър. ј освен всичко, пичът снима музикални клипове (акцент: “Your Decision” на Alice In Chains) и дори има опити в документалното кино. “ака се прави!
 
 уршум за страхливците...
#Distraction #Stephen #Schuster #Angel #script #сценарий #end #финал #2013 #usa #сащ #prostitute #проститутка

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018