17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 BENJAMIN VILLEDA
 MARIANA SAN ESTEBAN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    7мин
жанр    ‘илософски       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 3 януари 2014
ƒ а оставим настрана силно нереалистичната истори€. ясно е, че ако една жена се разколебае до степен в ко€то хваща път€, ще й тр€бва доста повече от едно гмурване, за да реши да се върне. ясно е, че веро€тността да завърже китките на човека до басейна без той да се събуди е нулева ( при това с въже, което не е €сно откъде е взела; не е като да се препъваш във въжета под път и над път). ясно е, че като се прибере и при€тел€т й подуши косата определено ще се усети, че има нещо гнило, защото ще мирише не на шампоан, а на хлориран басейн.
 
Ќо да приемем, че при€тел€т е мъртво пи€н и не € усеща как излиза, освен това е хремав и не усеща мириса на косата й; че т€ е супер крайна мацка, ко€то си взима житейските решени€ на раз; че човека до басейна... ами €вно и той е сериозно почерпен (задкулисен герой в тази истори€ се €в€ва алкохола).
 
 акто казах, да се абстрахираме от всичко това и да насочим вниманието си към това колко майсторски заснет е Dive. —ами€ факт, че един толкова абсурден сценарий беше интересен и при€тен за гледане говори, че с правилната режисура, техническа реализаци€ и подбор на главна героин€ – вс€ка истори€ става гледаема.
 
ј режисурата наистина е отлична. »стори€та е динамично заснета, прескача между много моменти, персонажи и ретроспекиции и усп€ва да задържи интереса на базата на простички€, но любопитен въпрос: ще се върне ли? ¬ същото време кадрите са прекрасно композирани и наистина естетически изържани, боравейки умело с използването на близки€ кадър. Ќещо повече – филмът е напълно на€сно, че подборът на красива жена не само покачва естетиката, но и автоматично генерира по-гол€м интерес, което си личи в маркетинга му (за thumbnail на филма е избран именно кадър, в който т€ излиза от басейна по бельо).
 
Ћичи си, че режисьорът Benjamin Villeda е школуван в киното и режисурата и умее да борави с научените техники за манипулаци€ на вниманието на зрител€. ≈динственото, което му остава, е да си подбере по-добра истори€ следващи€ път.
#dive #young #woman #girl #nervous #scared #about #marriage #proposal #runs #dives #jumps #swimming #pool #benjamin #villeda #short #film #time #boyfriend #късометражен #филм #късо #кино #млада #красива #жена #уплашва #предложение #брак #б€га #влиза #чужда #къща #скача #басейн #басейна #решение #реши #преди #при€тел€ #събуди

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018