20.2 19:30ч
Велико Търново
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 BENJAMIN VILLEDA
 MARIANA SAN ESTEBAN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2012      времетраене    7мин
жанр    Философски       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 3 Януари 2014
Д а оставим настрана силно нереалистичната история. Ясно е, че ако една жена се разколебае до степен в която хваща пътя, ще й трябва доста повече от едно гмурване, за да реши да се върне. Ясно е, че вероятността да завърже китките на човека до басейна без той да се събуди е нулева ( при това с въже, което не е ясно откъде е взела; не е като да се препъваш във въжета под път и над път). Ясно е, че като се прибере и приятелят й подуши косата определено ще се усети, че има нещо гнило, защото ще мирише не на шампоан, а на хлориран басейн.
 
Но да приемем, че приятелят е мъртво пиян и не я усеща как излиза, освен това е хремав и не усеща мириса на косата й; че тя е супер крайна мацка, която си взима житейските решения на раз; че човека до басейна... ами явно и той е сериозно почерпен (задкулисен герой в тази история се явява алкохола).
 
Както казах, да се абстрахираме от всичко това и да насочим вниманието си към това колко майсторски заснет е Dive. Самия факт, че един толкова абсурден сценарий беше интересен и приятен за гледане говори, че с правилната режисура, техническа реализация и подбор на главна героиня – всяка история става гледаема.
 
А режисурата наистина е отлична. Историята е динамично заснета, прескача между много моменти, персонажи и ретроспекиции и успява да задържи интереса на базата на простичкия, но любопитен въпрос: ще се върне ли? В същото време кадрите са прекрасно композирани и наистина естетически изържани, боравейки умело с използването на близкия кадър. Нещо повече – филмът е напълно наясно, че подборът на красива жена не само покачва естетиката, но и автоматично генерира по-голям интерес, което си личи в маркетинга му (за thumbnail на филма е избран именно кадър, в който тя излиза от басейна по бельо).
 
Личи си, че режисьорът Benjamin Villeda е школуван в киното и режисурата и умее да борави с научените техники за манипулация на вниманието на зрителя. Единственото, което му остава, е да си подбере по-добра история следващия път.
#dive #young #woman #girl #nervous #scared #about #marriage #proposal #runs #dives #jumps #swimming #pool #benjamin #villeda #short #film #time #boyfriend #късометражен #филм #късо #кино #млада #красива #жена #уплашва #предложение #брак #бяга #влиза #чужда #къща #скача #басейн #басейна #решение #реши #преди #приятеля #събуди

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018