10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ– » »ƒ≈я  
дипломен проект за  
 PARIS MAVROIDIS
 PRATT INSTITUTE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2009      времетраене    3мин
жанр    ≈кспериментален ≈пичен       технологи€    3D анимаци€      тема     расота —юрреализъм
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 2 —ептември 2014
дна от най-€ките характеристики на анимационното изкуство е, че тази форма на изкуство дава огромна свобода, в това, което човешки€ ум би могъл да пресъздаде. ≈кспериментални€ Divers е пример за това. Ќе че технологиите не позвол€ват същото нещо да се заснеме, та дори и с тази фантастична хореографи€, ако се използва CGI, но сами разбирате колко работа би било това, защото несъобраз€ването със законите на физиката струва скъпо.

Divers е кратък, без персонални истории, без конфликтни точки, но и не е нужно, когато героите просто падат. ѕадането е сюжета. «ащо? Mavroidis разказва, че филмът е вдъхновен от Busby Berkeley (wikipedia), едно от големите имена в истори€та на ’оливуд, най-активен в първата половина на 20ти век, известен с това, че създавал продукции с масова гимнастика и сложна хореографи€.
Ќе само това, но и Berkeley е имал особено влечение към комплексната геометри€ и символичната симетри€, като най-често ги е постигал чрез множество хора. Ќеговите мюзикъли са били едни от най-посещаваните и зрелищни събити€ на Broadway, в зенита на кариерата му.
—ами виждате връзката между работата на Berkeley и тази от 100 години по-късно на Mavroidis. ¬прочем, той създава toolset, чрез ко€то вграждането на хореографи€ в анимаци€та става по-лесно и изглежда по-натурално. Divers е първи€т му проект, в който използва тази технологи€, а филмът го прави като дипломен проект, с който завършва успешно образованието си в Pratt Institute в Ѕруклин. “ук е интересно да се отбележи, че Pratt Institute далеч не е сред първите места в световната класаци€ по престиж на училищата, да не говорим за „репутаци€та“ на Ѕруклин, но това не пречи оттам да излизат филми, които обикал€т по над 70 фестивала вс€ка година и печел€т по н€колко от т€х, без да се изгубват из сложните философски дебри на драматурги€та, както в нашата кино академи€ например се случва, заради което може би и до днес киното ни не усп€ва да пробие по световните сцени.

Divers може да го разгледате като просто фиатна анимаци€, каквито в нета има много, но може и да откриете нещо зад наслаждението да допуснете усещането за падане в анимаци€та да обземе т€лото ви. ¬сичко е въпрос на перспектива и осъзнаване на безкрайното поле от възможности.
#Divers #PARIS #MAVROIDIS #PRATT #INSTITUTE #2009 #animation #анимаци€ #3d #animation #3д #анимаци€ #атмосфера #свободно #падане #atmosphere #freedom #свобода #experimental #експериментален #експериментална #анимаци€ #diver #divers #mavroidis #parismav

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018