24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    —јў       година    2013      времетраене    18мин
жанр    —трашни       технологи€    »грално кино      тема    ÷инизъм
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ясен “аха
публикувано на 6 јприл 2014
ј как обичам темата за д€вола, за договорите, които сключва с хората, а може би и за това, дали обикновени€т човек може да го победи и да се избави от вечност в ада. »нтересното е, че тези теми се застъпват още от древността, през приказките на Ѕрат€ √рим, през началото на рок музиката и, естествено, в киното, но €вно винаги може да се добави следваща истори€.  The Twilight Zone имат в не един от епизодите си Ћуцифер и в н€кои дори споменават в кра€: „ќще веднъж ви показахме какво да направите, ако ƒ€вола почука на вратата“.

“ози американски късометражен филм с режисьор, сценарист и продуцент Alex Grybauskas, също може да ви послужи за урок. јко тр€бва да се определи жанр, то не един, защото е между трилър, хорър, дори черна комеди€ на моменти, но общо взето какъвто и да е, от тези, които остав€т следа, е.

“ук интересното е, че не става въпрос толкова за —атаната. Ќего го н€ма. Ќе се знае кой е и къде, а се остав€ зрител€т сам да реши. “ук го има и момента, където бих искал да цитирам един от най-великите актьори в един от най-великите филми (за мен), а именно: „Ќай-големи€т номер, който д€волът изигра на хората, беше да ги убеди, че не съществува“ (което пък е от цитат на Ўарл Ѕодлер). “ова е мистиката с тази фигура и както в ќбичайните заподозрени, така и тук, финалите, затова придават такъв ефект, защото тази мистика засилва десетократно обрата, който всички, желаещи да прав€т филми, така силно търсим.

≈стествено има теории къде се крие това върховно съзнание, но н€ма да споменавам, защото ще бъде един гол€м spoiler за всички вас! ¬ъпреки това имаме Danny Pickler, за когото разбираме, че е пратеник „отгоре“, защото поне натам сочи с пръст. “ой е отдавна мъртви€ съученик на главни€ герой, чието име, според надписите, е.. „Ѕезименен главен герой“, но всъщност за какво ни е име? “а той можеше да се казва John Doe, защото иде€та е да генерализира средно-статистически€, към-30-годишен американец, а оттам и всеки на тази планета. «ащото, когато ни предложат оферта, на ко€то да не можем да откажем и то в случа€ за шанс да продължиш да живееш и да се промениш, че да не отидеш в ада, то наистина ли ще направиш пром€ната? ѕроблемът е, че повечето хора с ниска култура и морал ще се съглас€т в началото, мислейки, че могат да надхитр€т Ѕог, д€вол, съдба, но ще видим в кра€ как е..

»ма много американски клишета сред героите, което е тенденци€ при филмите на ужасите, за да може публиката да намира себе си по-лесно. “ова 18-минутно изжив€ване определено бие повечето хоръри, които съм гледал, и по смисъл и по сюжет и по актьорска игра. –азличните награди от фестивали говор€т за това, че е добре оцен€ван, но само едно нещо на мен лично не ми хареса – много се дразн€, че не мога да си намер€ песничката в кра€ с жестокото соло и госпелово пеене! јко н€кой успее, да свирка!
#do #you #believe #in #the #devil #satan #lucifer #grim #reaper #д€вола #сатана #луцифер #смърт #злополука #2012 #сащ #usa #ALEX #GRYBAUSKAS #death #sin #гр€х #alcohol #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018