15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 JON BRYANT CRAWFORD
 UCLA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2014      времетраене    21мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 12 ‘евруари 2014
реща между куче и гъска... “ака се превежда заглавието. »нтересно решение, в което се крие н€каква тънка метафора относно персонажите. “ози филм е от онази категори€ филми, които не се срещат често, защото не са любими на масовата публика. Dog Meet Goose като ефект наподоб€ва Guilty, който обаче е далеч по-невинен и дон€къде смешен. “ози филм не е смешен, ами бих го дефинирал като тежък, защото по н€какъв особен начин те кара да се чувстваш като свидетел на нещо, което не би тр€бвало да виждаш. —амо по себе си това вече прави филмовата истори€ успешна, защото взаимодейства със съзнанието на зрител€. ≈мпати€. ƒруг е въпроса как...
 
Gotthold Ephraim Lessing, един от интелектуаците, създал концепциите социална драма и национална концепци€, с цел създаване на немски€ национален театър твърди, че добро изкуство е всичко, което предизвиква реакци€ от наблюдател€ без значение каква е т€. ¬ последствие това твърдение среща доста критики и отпор от тогавашни€ интелектуален елит, защото означава, че картина на разпокъсани черва и кръв примерно също е добро изкуство, тъй като предизвиква реакци€, съответно тр€бва да се толерира и приема както всички останали изкуства. —амо че реакци€ погнуса и нежелание повече да се наблюдава дадено творение надали е признак на добро изкуство. ѕо-скоро би било добро изкуство ако се намери форма на интерпретаци€, ко€то го показва по красив начин. ћакар и днес да сме възприели тази формула, идеите на Lessing са оставили разпознавами следи и до днес, които об€сн€ват интересното влечение към бруталистична експреси€ в немските и скандинавските култури.
 
ќт друга страна „негативното изкуство“, в чи€то графа влиза и Dog Meet Goose пък може и да е полезно, защото представ€ ситуации, които макар и да не искаме да виждаме, реално съществуват. ј щом съществуват, значи могат и е добре да бъдат обект на киното, за да разшир€ваме кръгозора си. » добре, че в късометражното кино н€ма буквално никакви граници. ѕълнометражното кино макар също да бълва от какви ли не истории, представете си този филм колко трудно ще намери достатъчно финансиране, за да бъде реализиран за гол€м екран. Ќе е невъзможно, но притеснението от внушаване на лош морал обикновено наддел€ват над свободата в изкуството.
 
Dog Meet Goose макар и непри€тен (поне на мен ми беше) все пак е ценен, показва нещо притеснително. ≈дна психическа слабост у един човек веднага дава възможност на друг човек да € експлоатира планирано така, че после да може да го уличи в доста жестоко престъпление като изнасилване на непълнолетен. » реално системата надали ще може да установи, че това е било всъщност изценировка. ќттук идва въпроса кой всъщност е виновни€ в случа€? »ма един закон на джунглата, в последствие трансформирал се в закон на мафи€та – €ж или ще бъдеш из€ден. Ѕалъка или тариката е виновен, на нашенски език? ¬прочем под "системата" визирам американската. ¬ Ѕългари€ съдебната система е толкова назад, че колкото не ни пази от крадците, толкова ни пази и от  офти истори€, но за н€кои може и да е поучителна (нищо не намеквам), а и все пак ни кара да помислим върху това в колко нелепи и опасни пон€кога ситуации може да ни вкарат невинните закачки и игри на куче и гъска.
#Dog #Meet #Goose #JON #BRYANT #CRAWFORD #ucla #university #of #california #drama #thriller #трилър #драма #черна #тъмна #психологическа #истори€ #2014 #сащ #usa #игрално #кино #live #action #rape #crime #изнасилване #престъпление

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018