10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 ANTHONY MELTON
 DAVID SCULLION
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2012      времетраене    14мин
жанр    —трашни “рилър       технологи€    »грално кино      тема    ¬раждебност ћаги€
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 23 Ќоември 2013
D on’t Move е брутален филм във всеки един смисъл на думата. Ѕрутално добре направен, брутално кървав, брутално звучен, брутално breath taking. “ова е от онези филми, които едновременно може да наречете и трилър и хорър. ‘еновете и на двата жанра зна€т, че тези филми са редки, а още по-р€дко са толкова добре направени, че наистина има моменти, в които дъхът ви и пулса ви са изц€ло под контрола на киното. “ези филми за мен са постижение, защото много р€дко се уцелва точно този баланс. »зисква се дълбочина в мисленето на режисьора, актьорска игра отвъд пон€тието „добра“, много оригинална иде€ за завършек, ко€то е работа на сценариста и точна преценка на баланса действие <> очакване за действие.
 
Ќай-честата причина да не се хареса един такъв филм е, че кра€т р€дко изненадва зрител€. ¬същност съдейки по бро€ филми с недобър край, излиза, че е доста трудно да се измисли оригинален край, който да завладее умовете на мнозинството зрители. » факт. “ова е може би една от характеристиките на този жанр. “ой тр€бва да предизвиква напрежение.  огато обаче се събере много напрежение, кра€т е този, които или ще го отприщи, предизвиквайки реакци€ у зрител€ или ще го секне, предизвиквайки разочарование.
 
Ќе знам дали мо€та гледна точка е правилна, изхождайки от факта, че в останалите жанрове (без sci fi) се търси реалистична реакци€ в реална ситуаци€, докато този жанр борави на практика с имагинерна ¬селена, в ко€то тези неща са възможни.
 
ќт друга страна и пичовете в Don’t Move веро€тно са си мислели, че маги€та не съществува и това е само игра. “ака както и ние веро€тно бихме си помислили в подобна реална ситуаци€.  ато оставим качествата на сюжета настрана, кинематографични€ стил на филма е на много високо ниво. ƒвижението на камерата, с което се отвори филма и с много малко филмово време ни предаде много информаци€ за това, което се е случило преди, тишината и същевременно звука на върт€щата се във въздуха чаша, подсказваща, че излизаме от нормите на реалността, героите, които сто€т неподвижно, кръвта... поко€т на този миг в тази обстановка е смраз€ващ. Ќапрежението просто расте с вс€ка изминала секунда. √отово... вече има взаимодействие между киното и зрител€. —тигаме до кра€.
 
ѕерфектен! Ќ€мам какво да кажа. Ќеочакван, добре обмислен, много кървав и логичен до известна степен. “ака се прави кино.
#dont #move #don #t #move #anthony #melton #не #мърдай #horror #хорър #ужаси #трилър #thriller #uk #великобритани€ #2012 #напрежение #адреналин #древна #маги€ #old #magic #adrenaline #fantasy #фентъзи #съспенс #suspense

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018