09.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 JAIME MAESTRO
 CARLOS ESCUTIA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Испания       година    2010      времетраене    6мин
жанр    Фентъзи       технология    3D анимация      тема    Магия
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 11 Юни 2013
И нтересно е, че се сетих за един казус в нашия фолклор. Хитър Петър, който си топли хляба над тенджерата в една кръчма и готвача иска да си плати. Тогава той вади монета, удря я в тезгяха и отговаря: След като ще плащам за парата от яденето, ще платя със звъна на монетата. Тази простичка, но същевременно фундаментална ситуация по отношение на обществената ни психология между другото обяснява и интересното явление по ширините ни, непонятно за останалата част от света – балканския тарикатлък.
 
Но не за него ще пиша. Всъщност дадох го за пример, макар и да няма много общо с филма, защото има един общ елемент – илюзията. Дай на хората илюзия и виж какво става. Това важи в цял свят. А илюзията не само, че винаги ни е съпътствала в цивилизационното ни развитие, но и сама по себе си става все по-сложна, все повече навлиза в живота ни и неусетно тя става нашата реалност. Като започнем от факта, че нито сиренето е сирене, нито месото е месо, нито журналистиката ни е журналистика, нито политиците ни са политици, нито икономиката ни е икономика... Всичко е една голяма илюзия за пред народа, създаваща усещането, че всичко зависи от нас и сме свободни в избора си, но истината е, че нищо не е такова каквото изглежда. Нито интересите на всички тези хора са тези идеали, които в един перфектен свят ще бъдат проповядвани от „управляващите“ един народ.
 
Отдалечих се от филма, защото на фона на последните събития се замислих защо в крайна сметка се достига дотук... Защото илюзията някъде се пропука и хората осъзнаха фалша. Така както дъждът разми дима в El Vendedor de Humo. Но пък по ирония, старият маг все пак си постигна целта. Надявам се това развитие на сюжета да остане само във филма.
#El #Vendedor #de #Humo #JAIME #MAESTRO #2010 #Spain #animation #3d #fantasy #фентъзи #3д #анимация #продавач #на #дим #испания

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018