10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 JAIME MAESTRO
 CARLOS ESCUTIA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    »спани€       година    2010      времетраене    6мин
жанр    ‘ентъзи       технологи€    3D анимаци€      тема    ћаги€
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 11 ёни 2013
» нтересно е, че се сетих за един казус в наши€ фолклор. ’итър ѕетър, който си топли хл€ба над тенджерата в една кръчма и готвача иска да си плати. “огава той вади монета, удр€ € в тезг€ха и отговар€: —лед като ще плащам за парата от €денето, ще плат€ със звъна на монетата. “ази простичка, но същевременно фундаментална ситуаци€ по отношение на обществената ни психологи€ между другото об€сн€ва и интересното €вление по ширините ни, непон€тно за останалата част от света – балкански€ тарикатлък.
 
Ќо не за него ще пиша. ¬същност дадох го за пример, макар и да н€ма много общо с филма, защото има един общ елемент – илюзи€та. ƒай на хората илюзи€ и виж какво става. “ова важи в ц€л св€т. ј илюзи€та не само, че винаги ни е съпътствала в цивилизационното ни развитие, но и сама по себе си става все по-сложна, все повече навлиза в живота ни и неусетно т€ става нашата реалност.  ато започнем от факта, че нито сиренето е сирене, нито месото е месо, нито журналистиката ни е журналистика, нито политиците ни са политици, нито икономиката ни е икономика... ¬сичко е една гол€ма илюзи€ за пред народа, създаваща усещането, че всичко зависи от нас и сме свободни в избора си, но истината е, че нищо не е такова каквото изглежда. Ќито интересите на всички тези хора са тези идеали, които в един перфектен св€т ще бъдат пропов€двани от „управл€ващите“ един народ.
 
ќтдалечих се от филма, защото на фона на последните събити€ се замислих защо в крайна сметка се достига дотук... «ащото илюзи€та н€къде се пропука и хората осъзнаха фалша. “ака както дъждът разми дима в El Vendedor de Humo. Ќо пък по ирони€, стари€т маг все пак си постигна целта. Ќад€вам се това развитие на сюжета да остане само във филма.
#El #Vendedor #de #Humo #JAIME #MAESTRO #2010 #Spain #animation #3d #fantasy #фентъзи #3д #анимаци€ #продавач #на #дим #испани€

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018