14 ƒекември     —амоков    19:30ч

  ъсо кино в HUB-а: фентъзи и фантастика 
    
м€стото е
 оуъркинг ’ъб-а
ул. јсен  арасто€нов 2
∆анровете "фентъзи" и "научната фантастика" от години са обект на изглежда неразрешим спор дали са отделни жанрове или са едно и също.
ќт една страна отекват силно думите на јртър  ларки: "¬с€ка достатъчно напреднала технологи€ е почти неразличима от маги€".
ќт друга страна експертите казват, че след като читателите на фентъзи са различни от читателите на фантастиката, то и жанровете н€ма как да се възприемат като един и същ жанр.

—елекци€та, ко€то сме подготвили ще се заиграе точно с тази трудно уловима граница между двата жанра и ще остави на вас да прецените докъде стига реалността и откъде започва маги€та.

¬одещото заглавие в селекци€та ще е български€т " ак да надебелеем здравословно", който много смело миксира елементи от двата жанра и е забележителен пример за това колко безгранична е фантази€та.

ўе представим германски€ "Studies of Hysteria", който ни въвежда в св€т, в който да си чисто гол е нормата, а всеки дръзнал да положи дреха по т€лото си, бива намиран и убиван жестоко.

¬ анимирани€ "Le Gouffre" от  анада, ще видим как две храбри момчета възстанов€ват неверо€тно труден мост до едно село, свързващо го със зем€та отвъд огромна бездна.

Ќ€ма да подминем и съществен клон във фантастиката - дистопиите. ¬ "Mouse X" от ¬еликобритани€ ще видим едно професионално пресъздадена реалност със завлад€ваща истори€, развиваща елементи от теориите за безкрайността, за симулациите, за циклично повтар€емата реалност.

ѕредвидили сме и н€колко комедии, вплетени в големи истории, които ще ви отведат до неверо€тни кътчета на човешката фантази€.
м€стото е
 оуъркинг ’ъб-а
ул. јсен  арасто€нов 2
3лв
~90 мин BG / EN подход€що за всички

3лв

~90 мин

BG / EN

подход€що за всички
зареди още събити€
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018