25 ‘евруари     —евлиево    19:00ч

 »збрано българско късо кино! 
с подкрепа и награди от
м€стото е
√алери€ ¬идима
0896874547
ул. ¬асил Ћевски 3
"Ќай-лошата страна на липсата на нещасти€ е нулевата подготовка за т€хното посрещане и все пак, внимавай какво си пожелаваш..."
- ўастие (2018)

Ѕългарското късометражно кино избухва през последните години. “ова не е мит, а реалност, ко€то искаме да ви покажем, заедно с партньорите ни от "√алери€ ¬идима". —елекци€та е изключително разнообразна жанрово и ще разкаже истории не само от родни€ ни край, но и ще надникем през очите на българи в чужбина.

"Practical Dreams" на ёли€ ѕискулийска, заснет в ƒубай e десетминутна скица на една имигрантска душа.

"—нежното момиче" на »лина ѕер€нова ще ни потопи в зимната реалност на съвременен “алин. ≈дин ден мечтата на една възрастна двойка - да имат дете, се сбъдва и в дома им се по€в€ва мистериозното момиче —негурочка. Ќо ¬ладимир, млад мъж от квартала, се влюбва в снежното момиче и € открадва.

"Ѕрак" на —лава ƒойчева ни въвежда в сложната ситуаци€, в ко€то изпада момиче по време на сватба. ўе се изправи пред избор, който тр€бва да бъде направен веднъж завинаги Ц срещу течението или срещу самата себе си.

"ћоже би утре" на ћартин »лиев пък ни разказва за Ћио - момчето, което не е излизало от дома си 2 години, 232 дни и 18 часаЕ

"ўастие" на ƒимитър ƒимитров в поетичен стил ще постави въпроса как да съхраним артиста в себе си, обвити в центрофугата на ежедневната рутина.

Ќай-доброто предстои!
м€стото е
√алери€ ¬идима
0896874547
ул. ¬асил Ћевски 3
с подкрепа и награди от
свободен
~100 мин BG / EN подход€що за всички

свободен

~100 мин

BG / EN

подход€що за всички
зареди още събити€
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018