Варна     13 Март     18:30ч
Късо кино в Социалната чайна

Стерео Любов! Помните ли този филм, станал преди няколко години доста известен, на режисьора Мартин Илиев, жънейки успехи по световни фестивали и трогвайки много хора?! Е, с този як филм ще открием първото ни събитие във Варна, на което ще ви покажем най-доброто от световното късометражно кино и ви обещаваме, че ще се влюбите и вие като видите какви истории измислят хората... Нашите събития са rollercoaster за ума и емоциите, чрез умело селектираните филми от редакторите на Кинематограф, платформа, която вече 5 години представя късо кино в България! 11 къси филма, 7 държави, много награди, сред които и 1 Оскар и уюта на Социалната чайна!
вход: свободен
време: ~120мин


ул. Преслав 53виж карта
въведи кода от гърба на билета си
Варна     27 Март     18:30ч
Късо кино в Социалната чайна, с премиера Arene

Нямаме търпение за 2ри път да се потопим заедно в невероятния свят на късото кино в Социалната чайна. Голямата изненада на това събитие ще е Arene, фантастична 3D анимация от Дания, продуцирана от Стоян Янков. Ще ви разкажем защо и как се стига до тази продукция. Ще гледаме Curfew, спечелил Оскар през 2013, ще преминем през интересна гледна точка, напомняща защо кацането на Луната не може да е фалшификация, ще се посмеем на един сръбски филм за уникална ситуация, в която ще изпаднат двама военни и още 7 умело подбрани филма!
вход: свободен
време: ~120мин


ул. Преслав 53виж карта
въведи кода от гърба на билета си
Варна     10 Април     19:00ч
Късо кино в Социалната чайна, с премиера Flutter

Премиерният за Кинематограф български световно награждаван филм Flutter, ще ни въведе в чудатия свят на Флио, единственото от всички живи същества на Земята, което не може да лети. От Уругвай ще ни покажат съвършен филм, с който се подиграват на американците за Тръмп и абсурдната му идея за стена. Ще видим изпълнен със съспенс филм от Косово, който ще ни върне във времето на гражданската война в Югославия. История от САЩ ще ни предупреди за катастрофалния потенциал, който кибер-ерата може да има за личния и професионалния ни живот, подлагайки facebook и tinder на унищожителна и остроумна критика.
вход: свободен
време: ~120мин


ул. Преслав 53виж карта
въведи кода от гърба на билета си
ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017